maanantai 7. helmikuuta 2011

kaurapaahtis

nättiä ja makeaa


Yleensä on tällasia pehmoisia vuokaleipiä niin tee mutta jotenkin olin saanut vision kolmioleivästä. Ja tämä sai paljon kehuja. Mitä nyt vähän liian pieni taikina tai liian iso vuoka.

kaikki on makoisampaa trikanttina


kauravuokaleipä
170 g hiivaleipäjauhoja
165 g maitoa
60 g vehnäjauhoja
40 g kaurahiutaleita.. ei sellasia hirveitä hengiltä höyrytettyjä pikajuttuja
20 g öljyä
15 g sokeria
6 g hiivaa
5 g suolaa

Liota kaurat maidossa jonkun aikaa, lisää loput aineet ja vaivaa hitaalla 3 minuuttia ja nopeammalla 7. Anna taikinan levätä pöydällä 20-30 minuuttia, rullaa pötköksi(koristele kauroilla) ja nosta tunti viistoista minuuttia vuuassa. Paista, kun leipä näyttää päältä valmiilta ota se pois vuuasta ja paista vielä jokunen minuutti ilman vuokaa.

makeen nättiä, sotkusta

11 kommenttia:

liisa kirjoitti...

Tätä viikonlopuksi mökin aamiaispöytään!

Ebe kirjoitti...

Näyttää herkulta.

Anonyymi kirjoitti...

Missäkäs lämpötilassa tätä pittää paistaa?

aleksi kirjoitti...

vähän vaille seittemässä mä paistan.. en tiiä mitä se on asteissa.. mutta joku 225 varmaan tomiii ihan hyvin

Jonna from Hel kirjoitti...

Tein ja hyvin toimi! Paistoin kyllä vaan 200 asteessa. Onko se maito vai öljy vai ne yhdessä kun tekee leivästä tommosen pehmoisen?

aleksi kirjoitti...

joo maito ja rasva tekee mutta myös sokeri. maito ja sokeri tekee pehmeäksi myös kuoren ja tummentaa sitä. tossa myös kaura tekjee siitä sellasta hötöhköä..

Anonyymi kirjoitti...

Hiivako toimii, vaikkei nestettä lämmitä?

aleksi kirjoitti...

toimii itse asiassa paremmin ja sillon kun sen on tarkotus

Anonyymi kirjoitti...

Aijaa :--D! No mikäs ihmeen järki sitä kädenlämpöistä on sitten jokapaikassa hehkuttaa?

aleksi kirjoitti...

kyllä se hiiva lähtee nopeammin toimimaan lämpimällä vedellä mutta liiankin nopeaan ja alkaa nousemaan jo kun vaivataan. sen olisi paras kuitenkin nousta vasta sitte kun sen on tarkoitus se tehä.

ei siinä oikeen mitään järkeä olekaan, pahimmillaan vesi on liian kuumaa ja hiiva voi heittää henkensä.

Anonyymi kirjoitti...

Innoituin tästä ja kokeilin. Nooh, tuli aikas tiivistä, vaikka kohotin puoli tuntia yli ohjeajan. Taikina tuntui heti koneesta otettaessa tiiviiltä, liekö oli jauhot liian kuivia vai mitä. Olisko kuitenkin tarkoitus, että taikina olis saman tuntuista kuin perussämpylän leivonnassa, sillä "lämmitetään maito ja lisätään paljon hiivaa" -metodilla? Oli nimittäin eka kerta kun tein tällä tyylillä, että kaikki vaan sekaisin. Koitan ehkä huomenna uusiksi uhkarohkeasti tupla-annos, koska juniori 1,5 vee söi tätä myös mielellään. Tänks.
t.emäntä