maanantai 21. helmikuuta 2011

aurinkotomaattivuoka

se näyttää jotenkin vaanivalta


Tämä on tomaattiversio viikon takaisesta sairaaaan(!!!) hyvästä kauravuokaleivästä. Alkuperänen oli tällä kertaa varmaan vähän parempi mutta niin kivoja nää on ollut että pitää varmaan vielä vääntää juustoversio ja vaikka hunajaversio..

Tässä on alkuperäiseen verrattuna suurimpana erona esitaikinan käyttö koska eka versio oli ehkä vähän raskas ja jööti.

ja tämmönen on tietty kuin luotu näihin fiineihin trikanttileipiin


aurinkotomaattivuoka
170 g hiivaleipäjauhoja
165 g maitoa
65 g vehnäjauhoja
20 g vehnärouhetta
20 g öljyä
15 g sokeria
6 g tomaattipyrettä
5 g suolaa
4 g hiivaa
pari rusautusta pippuria

3-4 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä pienittynä


Yhdistä hiivaleipäjauhot, maito(tahi pelkkä vesi jos käyttää maitojauhetta), hiiva ja vehnärouhe, anna muhia huoneen lämmössä pari tuntia tai yön yli jääkaapissa. Lisää pohjaan kaikki loput aineet paitsi aurinkotomaatit. Vaivaa taikinaa pari minuuttia hitaalla, viitisen nopeammalla, lisää tomaatit ja vaivaa sekaan mahdollisimman pienellä vaivailulla. Anna valmiin taikinan levähtää pöydällä 20 minuuttia, pyöritä rullaksi ja laita nousemaan vuokaan tunniksi. Paista leipä lähes valmiiksi, ota paiston lopussa leipä pois vuuasta ja paista vähän aikaa vielä alastomana.

uuden kameran huonoja puolia: neon-keltaisuus


sama pitsassa


lisää vaanintaa



6 kommenttia:

TaikaKokki kirjoitti...

Hei leipäammattilainen!
Tulit mieleeni, kun kävin lounaalla Trocadero nimisessä pienessä lounaspaikassa Uudenmaankadulla. Siellä on lounaalla tarjolla salaatin kanssa ovelia leipätyynyjä. Kolmionmuotoiset nyytit on ihan älyn hyviä ja loistava vaihtoehto perinteisesti salaatinkanssa tarjottalavalle patongille. Ajattelin, että sinä varmaan tiedät hyvän reseptin niille..? ;-)
Ymmärsitkö yhtään millaisia leipäsiä tarkoitin?

aleksi kirjoitti...

en kyllä yhtään tiiä millasia siellä on :) mutta jos ne on kolmion muotosia tyynyjä niin luulvammin ne on leikattu pöydälle venytetystä taikinalevystä ja on joku ciabatta tyylinen taikina.. paha silti sanoa näin

Jaana L kirjoitti...

Millasessa vuuassa paistat vuokaleipää ja voiteletko sen ennen kuin laitat leivän sinne nousemaan ?
-J

aleksi kirjoitti...

ihan tavallinen leipä vuoka stokkalta.. niitä samoja on musta monessa paikkassa. eikä tarvitse mitään voitelua

Jaana L kirjoitti...

Jouduin viime viikonloppuna ostamaan sellaset silikoniset vuuat, kun ei ollut tarjolla niitten lisäksi kuin keraamisia tarjolla. Ei ollu stokkaa tossa ihan lähellä :) Piti tyytyä meidän kylän honkkarin valikoimiin. No enivei, ihmiset näyttää olevan montaa mieltä siitä mitä kannattaa paistaa missäkin. Yksikin tuttavani vannoo keramiikan nimeen ja sanoo että se paistaa tasaisesti (ainakin kakkuja ja sellasia..) -J

aleksi kirjoitti...

en ole edes testannut koskaan keraamisia, vähän tulee mieleen että se lämpenee tosi hitaasti mutta toisaalta onko silläkään kovin suurta väliä. silikonisista tiiän ettei niissä tule niin hyvin väriä, pitää paistaa ilman vuokaa vähän pidempään