keskiviikko 22. joulukuuta 2010

tänä jouluna ei sitte saada konvehteja

pähkinäkasat vielä kasoina, alussa kaikki oli kirkasta ja kaunista


Koska sain vähän aikaa sitte kiven jolla voi temperoida suklaata niin ostin järjettömän kasan sitä, suklaata. Ensimmäiset suklaat kyllä jouduin palauttamaan kauppaan koska se oli kuivahtanutta ja vanhaa mutta toinen setti oli ihan hyvä. Temperoinin piti sujua kun tanssi, onhan mulla kivi ja kuinka monia kiloja olenkaan temperoinut ennekin aina ainakin kohtuudella onnistuen. Homma meni tietenkin ihan puihin(metsään). Temperoinin ideahan on sulattaa suklaa sitten laskea lämpö alas jolloin suklaan rasvan kiteet menee kivasti taas limikkäin ja lämmitää sitä vähän että se on työstettävää. Idea on helppo mutta kotona suklaa tuntuu tekevän kummia temppuja. Hienoiksi ajatellut pähkinäkasat toimivat ihan kummasti, osa on ihan liejua edelleen vaikka tein ne jo pari tuntia sitteja osa lähes hyviä. Tuntuu kummalta että konvehdin toinen puoli on temperoitunut hyvin ja toinen ei. Mendiantit jotka tein samasta temperoinnista sentään kovettuivat. Jotenkin se on kummaa, ettei koko suklaa mene pilalle vaan vain alussa tehdyt jolloin suklaakin on olevinaan oikean lämpöistä.

työvälineet


oikean puoleinen kovettunut mutta rakeinen, muuta lähinnä kaakaojuomaa


mendiantit, pirun rumia mutta sentään toimii.. melkeen


Ette saa lahjoja tänä jouluna. Sori. Menen lakkoon ja teen vaan patonkia jatkossa.

focaccia ei petä6 kommenttia:

Elsa kirjoitti...

No on kyllä tosi outoa! Luulis sen menevän kokonaan paskaksi, ja jos ekat (mediantit) onnistu ja ne toiset ei...hmmm...outoo.

Elsa kirjoitti...

pakko vielä laittaa, et sun ex-tyttöystävän ircgallerianimimerkki on juuri tän viestin sanavahvistus. Sen joka alkaa R.llä se nick.

Anu kirjoitti...

Siellä suklaamassassa on varmaan ollut eri lämpöisiä kohtia, jolloin temperoituminen on tapahtunut epätasaisesti...

aleksi kirjoitti...

siis joku lämpö on tietty ollut ihan metsässä mutta en usko eri kohtien eri lämpöisyyteen koska sulatuksessa sitä massaa sekoitetaan ja sen jälkeen lisää ja koko paleteointi on yhtä sekottelua..

suklaa on friikkiä

Tarja kirjoitti...

Mistä tuollaisen kiven sait/löysit/ostit?? Hakusessa olisi itsellänikin

aleksi kirjoitti...

se on yhen tutun isän pöydästä pala.. tai näin muistelen, painaa tonnin :)