maanantai 27. joulukuuta 2010

grahamsämpylä

ne on vähän kun sellaset korput


Hyvää mennyttä joulua.. Graham-sämpylä näin joulun jälkeen on hyväksi, rouheet hieroo kinkun kiusaamaan mahaa ja onhan koko grahamkin papinkeksintöä. Herra Graham oli jostain keksinyt että pahvilaatikonmakuinen leipä auttaa paremmin pysymään uskossa ja poistaa likasia ajatuksia. Herra Kellogilla oli alunperin saman suuntaisia ideota kehittäessään maissihiutaleita mutta paha veli tuli, lisäsi sokeria ja pilasi terveystuotteen.

jostain tuli pakottava tarve tehdä hamppari


4 Rouhesämpylää
170 g vehnäjauhoja
160 g vettä
50 g grahmajauhoja
40 g vehnärouhetta
10 g öljyä
6 g sokeria
5 g suolaa
5 g hiivaa

Liota vehnärouhe vedessä ensin jonkun aikaa ja lisää loput aineet. Vaivaa valmiiksi, taikinaa saa vaivata todella pitkään koska kaikki rouheet haittaa sitkoa, viitisentoista minuuttia. Anna levätä 10 minuuttia, nosta 45 minuuttia ja paista 250 asteisessa uunissa.

lähdetään pitää aattoa

5 kommenttia:

Elsa kirjoitti...

Hmm, hienoja. mä en vaan ikinä tekis 4 sämpylän takia tuota määrää duunia.

aleksi kirjoitti...

eipä siinä mitään isoa työtä ole.. tuollahan nuo tulee samalla kun nördäää kmonella.. ja onko tässä muutakaan.

suuremmalla määrällä ei vaan tee mitään

Anni kirjoitti...

Voitais koota näyttely vessakuvista.

aleksi kirjoitti...

postaus pelkkiä vessaposeja?

Irene kirjoitti...

Olipas pikkuruinen taikina!