sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

pride piirakkaa gorgonzolalla ja aprikoosilla

varmaan piknikin kaunein


Toverilla Katrilla oli synttärit ja olin tehnyt juhlapiirakan joka oli tarkoitus syödä priden piknikillä. Syötiinhan se siellä mutta mä satuin olemaan silloin vielä töissä enkä nähnytkään koko herkkua sinä päivänä(är mur). Käytin täytteenä ekaa kertaa koskaan frangipane-massaa jota en ole koskaan edes maistanut ja siksikin olisi ollut niin mukava sitä maistaa. Oli kuulemma tosi hyvää. Tähän piirakkaan voi tietty laittaa hedelmää kun hedelmää ja näin raparperi aikana se olisi varmasti mahti valinta. Juustonkin voi tietty jättää pois tai jos on koviksella päällä niin vaihtaa sen stiltoniin.

mieli kaulimeni, mieli vuokani ja mieli palettini


täytettynä


gorgonzola-aprikoosipiirakka
pate brisee
175 g vehnäjauhoja
115 g voita
20 g vettä
14 g sokeria

Nypi, vaivaa tai miten vaan sekoita aineet tasaiseksi massaksi. Laita massa jäähtymään kylmään.

frangipane
50 g sokeria
42 g mantelijauhoa
muna
12 g vehnäjauhoja
2 g vaniljasokruu

Vaahdota sokeri ja voi, se on vähän hankalaa kun tota on niin vähän, lisää massaan muna ja lopuksi mantelit. Laita massa jäähtymään kylmään. Kaulaa pohjataikina ympyräksi ja nosta se kaulimen avulla piirakkamuottiin, siisti reunat paletilla ja laita pohja takaisin kylmään.

täyte
gorgonzolaa
lohkoina aprikooseja
sokeria

Kun massat ovat jääkaapissa niin leikkaa aprikoosit lohkoiksi. Levitä täytemassa pohjaan ja murusta vähän gorgonzolaa päälle. Asettele aprikoosin lohkot täytteen päälle ja ripottele päälle sokeria. Paista piiras 190 asteisessa uunissa ja ota mukaan piknikille, suosittelen tervasaarta.

"tästä näkee ruotsiin asti!"

1 kommentti:

Merituuli kirjoitti...

tää postauksen päätöskuva on hieno. vois hyvin toimia tarinankehittelyn pohjana...tunnetiloja löytyy!