keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

kesäleipä

paloina


Tai jämäleipä, ihan mistä suunnasta katsoo. Kesäleipä koska päällä on kesäiset täytteet ja jämäleipä koska tomaatin ja sipulin lisäksi päällä on myös jääkaapista löytynyt kulahtanut sieni, pinjansiemeniä ja ties mitä. Leivän teko ei ollut ihan helppointa, ensin leikkasin sipulin ja ajattelin ruskistaa sen leivän sisään, sitte päätinkin laittaa tomaattia ja sipulinvarren taikinaan mutta taikina oli niin pieni ettei ne olisi luultavammin mahtuneet. Tahdoin kerrankin tehdä jotain joka onnistuu(nyt kesällä ei mikää onnaa) ja tiesin että sipuli toimii päällä niin ne pääsi sitten siihen. Ja hyvä tulikin, kuvaan sitä ei oikeen taaskaan saanut.

se sipuli


Kesäleipä
leipä
240 g vehnajauhoja
150 g vettä
5 g suolaa
5 g oliiviöljyä
5 g sokeria

päälle
yksi suolistettu tomaatti
yhden sipulinvarsi
oliivioljyä, pippuria, parmesaania, yrttiä

Vaivaa taikina ja anna taikinan levätä kaksi tuntia. Kauli taikinasta puolen sentin paksuinen ympyrä ja anna sen nousta puolituntia. Kasaa täytteet leivälle ja jätä vähänreunaa varsikin jos päällä on juustoa. Kamalan vetisiä täytteitä tai paljoa juustoa ei kannata laittaa leivälle koska leipä ei paistu kunnolla ja jää limaiseksi, liiasta juustosta taas keskelle tulee lampi rasvaa. Paista leipä 230 asteisessxa uunissa.

ihan samaa


Miksei ihmiset bloggaa kesällä? eikä käy blogeissa(ainakaan tässä). Ei kaikki voi olla lomalla tai landella tai Espanjassa ja lopulta kesälomakin kestää yleensä kuukauden. Ruokablogeissa luulisi olevan elämää kesälläkin joska yleensä joka päivä pitää syödä ja samallahan niistä voi kirjottaakin, samoin kun talvella. Toisaalta omakin kirjottelu on vähän jäänyt enkä edes tiedä miksi, kesäaika kuitenkin on mulla ihan samaa kun talvi mutta lunta on vähemmän. Ihme juttu.

7 kommenttia:

Insanity kirjoitti...

Näyttää vähän pannupizzan ja leivän sekoitukselta :P Mutta on varmasti hyvää!

Hanna kirjoitti...

Mulla on kämpässä niin kuuma, ettei täällä pysty ruokaa laittamaan eikä edes tee mieli, joten ei tule uloskaan lähdettyä syömään. Ja on veto pois, niin ei tule blogattuakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Jostain syystä minua kiinnostais missä keittiössä nämä väsätään. Vaikka se onkin niin naistenlehteä toivoa näkevänsä millainen on jonku jauhokaappi.

Maiju kirjoitti...

Minuakin höhhittää, kun ihmiset ei päivitä. Kesäpäivät on tarpeeksi tylsiä ilman blogilakkojakin.

Ebe kirjoitti...

Herkulta näyttää, nam. Kyllä tää kuumuus on varmaan suurin syy, ei vaan jaksa. Meillä tietokone huutaa ihan läkähdyksissä, sisällä aivan liian kuuma ja sitä ei voi pitää päällä kuin illalla (tai vasta yöllä). Sitten on niin väsy, ettei jaksa kirjoittaa mitään, vaikka blogeissa surffailisikin.

aleksi kirjoitti...

insanity: sitähän se sinänsä onkin eli focaccia :)

anonyymi: tässä keittiössä ei ole juuri esiteltävää, pikku koppi jossa on kamalan kuuma kun ei ole edes ikkunaa. jauhokaappi on pöydällä taikinakoneen takana, monta avattua pussia ja purkkia :) mulla on joskus ollut kuviakan täällä mutta vois sitä uudestaankin..

TiV kirjoitti...

hei haloo - käyn joka päivä täällä kurkkimassa ja kaikki bloggaukset mielenkiinnolla luetaan!! :) Nyt on ollut niin kuumaa, että kaikkein viilein paikka on ollut uunin lähistöllä, joten leipää ja apetta on syntynyt.