torstai 8. heinäkuuta 2010

johan on! valkosipulipatonki

haalea pinta, lättäisyys(no tietty) ja läikikkyys on aika hyvät merkit huonosta noususta


Nyt tiedän miksei kukaan bloggaa näin kesällä. Eihän nyt voi leipoa! Tein tänään kaksi kertaa saman valkosipulipatonkitaikinan koska ensimmäinen kerta meni ihan pieleen. Eka taikina vaivaantui täysin yli ja muistutti lähinnä limaa(ektoplasma), yritin silti antaa sen nousta mutta muovipussissa jolla suojasin taikinan oli perunoiden multaa ja multa meni taikinaan. Toinenkin taikina oli kumman tahmanen eikä sitte yhtään noussutkaan uunissa. Ikinä aikaisemmin ei ole hiivataikina jättänyt nousematta enkä ole edes tiennyt että kotikoneella saa vaivattua taikinan näin yli. Syytän sinua(Elisabeth Rehn) kesä ja kuumuus.. tai valkosipulia, tämä oli nimittäin myös ensimmäinen valkosipulipatonkikin. Mutta onhan kaupatkin täynnä valkosipulipatonkeja jotka on noussut.. huomenna koitan vielä kerran.

usein jos leipä ei nouse kunnolla kuoren alle tulee isoja kuplia joiden pinta tummuu rumasti


eka taikina oli tosiaan limaa


eilinen juureen tehty ohraleipä sentään onnistui hyvin


Miksi valkosipulipatongeissa on aina seesaminsiemeniä päällä?

2 kommenttia:

Enkeli kirjoitti...

Valkosipuli tekee tuon taikinalle juu.
Jos nyt muistan kouluajoilta oikein, niin taikina ekaks valmiiks ja sen jälkeen pikaisesti valkosipuli joukkoon eli ei saa vaivaa taikinan mukana.

aleksi kirjoitti...

joo katoin kirjasta että valkosipulin c-vitamiini löysää taikinan mutta en usko että se suoraan siitä meni piloille koska töissä tehdään homma samoin. usein tällaset reaktiotkaan ei käy näin vahvasti ja nopeasti.. ehkä se on yhteishomma, täälä on sentään kuuma kun saunassa. testaan silti vielä :)