maanantai 19. heinäkuuta 2010

äiteelle kanttarellipiirakka

siinä se sitte taas on


Tein äitille synttärikanttarelliquichen(tiiän, en muuta juuri teekää) koska sillä oli syndejuhla. Kun muut leivonaiset ei oikeen tunnu onnistuvan näin helteellä niin quichet ei mua koskaan petä. Jotenkin mulla on vaan hyvää karmaa näiden piiraiden kanssa vaikka quiche on sinänsä leivonnainen jossa on monta juttua mitkä voi mennä todella pilalle. Useimmin mokana on että pohja on lötkö ja raaka tai munamassa leikkaa ja on ällön rakeinen. Paljon voita sisältävät taikinat voivat vielä lösähtää helposti, tällaisessa painava täyte sentään pitää reunat ylhäällä. Piirasta kannattaa silti vähän pitää silmällä uunissa ettei pohjaan tule isoja kuplia ja jos tulee niin äkkiä tökätä kuplaa veitsellä.

salaattipöytä joka on oikeasti keittiön pöytä


ohjeen koot on aika suuntaa antavia koska pohjan ja täytteen koot riippuvat vuuan koosta

sieniquiche
pohja
240 g voita
280 g jauhoa
50 g vettä

Muussaa kaikki aineet tasaiseksi massaksi ja laita jääkaappiin ainakin niin pitkäksi aikaa että massa on viileään, parempi tehdä kuitenkin pohja jo aikasempana päivänä. Kauli ohueksi ja vuoraa sillä vuoka, laita pohja taas viilenemään jääkaappiin.

markku-marsu


munamassa
munamassa per 1 dl maitoa 1 muna.
äiteen ruohosipulia
pippuria
suolaa
tuorejuustoa

Sekoita yhteen. Tähän mun piiraaseen meni 2 munaa ja 100 g kahvikermaa ja toiset sata maitojauhemaitoa. Terästin vielä massan noin neljäsosalla pikkupurkkia kanttarellituorejuustoa. nesteeksi piirakkaan on hyvä laittaa puolet kermaa ja puolet maitoa, pelkkä kerma on liian tuhtia ja pelkkä (varsikin jauheesta) maito liian laimeaa.


täyte

kanttarellia
vähän sipulia
juustoa

Paista sienet ja sipulit, lado täyte piirakkapohjalle ja laita päälle vielä juusto. Kaada munamassa täytteiden päälle ja laita mikäli mahdollista piiras taas kylmään. Paista ja syä.

helsinki city loove


ja sitte se loppu


2 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Onpa hyvän näköinen piirakka! Ja kantarelleja,namskis...

Irene kirjoitti...

Oli muuten hyvää - kiitos! Ja uteliaille tiedoksi, että marsuneidin nimi on Madeleine.