keskiviikko 10. helmikuuta 2010

mangojugurttipiiras

Runebergin torttu


Mansikkamäellä oli pari pientä piirakkaa joista sain idean tehä itsekin jotain vastaavaa. Yhtenäisyyksiä piirakkuuden lisäksi ei lähinnä ole kuin pieni koko ja vaalea täytemassa. Täytteessä on ihan fiiliksellä ilman mittauksia lähinnä jugurttia ja mangososetta. Piiraat on tehty piparkakku muotteihin jotka on kyllä vähän hankalia koska ne on niin korkeat kokoonsa nähden. Näiden ideana oli lähinnä päästä testaamaan mangososetta jota on tullut lähikauppaan.


Mangopiiras mikrokoko

pohja
120 g vehnäjauhoja
80 g kylmää voita
40 g sokeria
12 g kylmää vettä

Sekoiteta kaikki tasaiseksi massaksi ja laita kylmään.

täyte
1/2 valutettua jugurttia
1/2 mangososetta
sokeria
sitruunamehua
vaniljasokeria
(vaniljakreemijauhetta)

Sekoita aineet yhteen ja lisään sokeria ja sitruunaa mielen mukaan. Vaniljakreemijauhe hyydyttää mukavasti massaa uunissa mutta sitä ihan vähän vain ettei täytteestä tule pyyhekumi. Kaulitse piirakkapohja vuokaan ja laita vuoka kylmään ja uuni päälle. Kun uni on valmis(n.180 asteta varmaan, mulla nro 5) täytä pohja täytemassalla ja paista valmiiksi. Piiras on valmis kun pohja tummuu vähän ja massa vaikuttaa kunnolla hyytyneeltä, ana piiraan hyytyä ja jäähtyä kunnolla.

toisen pinta hajosi rumaksi


se mango


vihreä ruoka

1 kommentti:

Ebe kirjoitti...

HERKKUA! Tuollaista mangososetta saisi löytyä täältäkin. Noista makurahkoista vielä... En kauheasti tuosta valkosuklaa-limestä tykännyt, mutta piirakassa meni jotenkin. Pohja oli hyvää. Minikokoisista leivonnaisista tykkään. On ne vaan niin söpöjä ja saa maistella useampaa laatua :D