perjantai 26. helmikuuta 2010

leipä paistetuilla perunoilla

aurinko


Jossain ulkomaalaisessa blogissa oli monta testausta tästä samasta ideasta. Siinä päädyttiin siihen että perunan palat pitää taitella taikinan sisään kun taikina on jo vaivattu valmiiksi ja levännyt vähän muuten perunat hajoaa taikinaan. Perunat leivässä on todella hyviä vaikkakin aika kummallisia, itse leipä ei vain oikein onnistunut ja se on todella tiivis. Tässä leivässä on paljon työtä ja askartelua mutta kannattaa koittaa, koko ruoka yhdesä pikku leivässä.
Ja hunajaa sitte aina perunaleipään!


perunoilla paranneltu versio
200 g hiivaleipäjauhoja
160 g vettä
40 g ruisjauhoja
7 g hiivaa
5 g hunajaa
5 g suolaa

2 perunaa, noin 200 g keitettynä ja paistettuna pannulla paloina.

taittelu


Laita perunat keittymään ja sekoita muista aineista tasainen taikina ilman suolaa. Paistele perunan palat ja vaivaa taikina valmiiksi(muista suola!). Anna valmiiden perunoiden jäähtyä kunnolla ja taittele perunat taikinaan pieni määrä kerrallaan. Taikina saattaa innostua taittelusta ja tulla sitkeäksi ja vaikeasti käsiteltäväksi silloin kannattaa antaa taikinan levähtää jonkun aikaa. Nosta taikinaa vielä tunti ja muotoile leiväksi, nosta sitä toinen tunti.

siellä ne on, ne perunat

3 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Nam,tuollaista en olekaan koskaan syönyt...

aleksi kirjoitti...

en mäkään koskaan aikaisemmin mutta kannattaa koittaa. toi on tosi jännän makusta mutta täyttävää kyllä, pari palaa riittää :)

Jonna kirjoitti...

Omituista, mutta mielenkiintoista...