torstai 8. lokakuuta 2009

suklaakahvikakku

on niin musta kakku ettei kamerakaan osaa tarkentaa kunnolla


On pitänyt jo vähän aikaa värkätä joku kahvikakku ja tänään äitee päätti ilmottaa tulevansa kylään niin väsäsin jämäsuklaista kakun. Kerrankin ottaa kunnolla päähän typerä kaasu-uuni, kakku paloi lähes hiileksi pohjasta ja päältä on mitä parhain. Onneksi aika mauton tuotos kuitenkin. Valion ohjeetkaan ei juuri paistossa auta koska ne menee tyyliin: "1 kilo voita ja kaksi kiloa munaa" taulukossa ilman turhia paisto-ohjeita tai hömpötyksiä

paljon meni suklaata


Nyt on muuten ollut joku mokauspäivät, tein myös ohraleivän josta tuli aika halko. Täysikuu? Syysmyrsky? Kevätpörriäinen?

kiitos nami-hiirelle paketista, lupaan luoda jotain villiä(kastanja tötsä puuttuu kuvasta)


Seuraavaksi blogaan luomusuklaasta, raakasuklaasta, hippeilystä, puunhalailusta ja veden silittelystä.

9 kommenttia:

Slasher- kirjoitti...

Hyvännäköisen kakun olet taikonut. Toi on ehkä suklaisin kakku mitä olen ikinä nähnyt :D Oliko toi siis joku Valion resepti mistä ton nappasit?

Kookas.fi: Ruokauutiset kootusti.

aleksi kirjoitti...

joo tuo on sellasesta valion ammattilaiskonditoria kirjasta missä on kaikkia perusohjeita(paras kirja).. tuo on muokattu maustekakun ohjeesta. maistuu liikaa normi sokerikakkupohjalta jossa on suklaata eli aika turha.

Jael kirjoitti...

Aika paljon suklaata ...eikös se sitten ollut hyvä kun suklaatiakin oli niin paljon...Harmi tuon sun uunisi kanssa,mutta leivät siinä näkyy onnistuvan hyvin ainakin. Mulla on kaasuhella sähköuunilla;kaasu-uunia en olekaan koskaan kokeillut.
Raakasuklaata,jäänkin odottelemaan postaustasi....;-)

Laura kirjoitti...

Kakku näyttää hyvältä, ja ah, niin suklaiselta (voiko suklaata ikinä olla liikaa?).. Sun seuraavat bloggausaiheet herätti jo mielenkiinnon, postausta odotellessa.

Anonyymi kirjoitti...

Kaasu-uunista en ole koskaan pitänyt, ehkä vain pelännyt. Kakkusi on ainakin kakun näköinen. Kai annoit äitisi maistaa vadelmakeksejä, edes niitä murusia ? Odotteln rauhallisesti uusia juttujasi ! Terv. nami-hiiri

Unknown kirjoitti...

Onneksi sen pohjan voi aina leikata veks.. Jotenkin jöötillä tavalla söötti toi kakku kyllä on.
Mutta tota seuraavaa postausta tää ituhippi ainakin odottaa innolla :D

Ebe kirjoitti...

No voihan, joskus on vaan sellaisia päiviä. "Jos ei oo voimia, niin sitten ei oo voimia. Ei se mua haittaa" (tyttäreni 3 v. lempilausahdus Bolt-leffasta). Suklaa kelpaa aina, oli muoto mikä tahansa :D Nyt jännityksellä odotan, mitä keksit noista Nami-hiiren raaka-aineista. Minulla on saman aineet, mutta varmasti kuivempi toteutus kuin sinulla :D Katsotaan mitä syntyy. Harmi, kun ei voi tehdä maisteluraatia.

aleksi kirjoitti...

tosta lausahduksesta tulee jotenkin mieleen: "jos ei o kulmia ei ole pulmia" :)

kakku taitaa muuttua jonkun sortin perinaleivoksiksi, liian musta pois ja viinaa ja kaakaota sekaan

Irkku kirjoitti...

Juu, oli pahaa kakkua. Ensin mä likinäköisesti tarkistelin, että onkos päällä suklaatia, mutta se olikin palanut...

Älä sure Aleksi, seuraava kakku onnistuu!