torstai 22. lokakuuta 2009

jämätryffeli

sisällä on punasia


Kastanjakonvehtien ylijäämä ganachesta tein tryffeleitä. Alkuperäseen massaan lisäsin vähän lisää jämä suklaita, valkosta ja tummaa ja keksiä muruna. Vähän mietin että viittiikö keksin murua sekottaa suklaamassaan kun lopputulos voi olla vähän kun kaurapuuroa koska murut kuitenkin pehmenee. Pakko oli tietty sekoittaa ja lopputulos oli vähän puuromainen aluksi mutta isommat palat jäi hyvän rapeksi. Tollaset murut pitäisi jotenkin rasvoittaa pinnasta etteivät ne imisi vettä samoin kun koriste tomusokerillekin tehdään.

Niija ne on pyöritelty samoissa kekseissä.

toine


Leivontaideoita? Vaikka en olekaan tympääntynyt täydellisen patongin hakemiseen niin vaihtelu virkistää ja helposti itse pyörii vaan omassa laatikossaan. Bretselit oli kyllä jo teko listalla.. jos löydän hyvää ohjetta.

8 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Ooh varmaankin suussa sulavat nuo tryffelit! Jännän väriset nuo keksit,tuntuuko niissä hyvin se vadelma?

aleksi kirjoitti...

kyllä niissä kokonaisissa se ihan selvästi maistu.. sellanen "villimpi" maku ei ihan vadelmahillomakea

keliaakikko kirjoitti...

leipase meille vaikka hyvä ja kaunis gluteeniton leipä!

aleksi kirjoitti...

ai ai siihen ei voi laittaa sitte vehnää.. se on kuitenkin aika kaiken pohja mitä teen.. perunaohrarieska?

keliaakikko kirjoitti...

Juu-u. Ei vehnää, ohraa, ruista (ja vain puhdas kaura käy). Ihan semmonen perusleipä ois kiva, joku vuokaleipä ym. Gluteenittomista jauhoista siis

aleksi kirjoitti...

luulin että ohra käy.. hmm.. joku irlantilanen soodaleipä homma vois toimia ja kerran tein pelkästä kaurasta "ruisleivän". kauraleipä oli kyllä kamala mutta muokkaamalla vois toimiakin..

en ole tämmösiä tehnyt mutta mielenkiintostahan se on koittaa.. ei vaan ole oikeen rahaa ostella kaiken maailman jauhoja :/

May kirjoitti...

Ideoita? Pretzeleitä odottelen itse täällä. Kiinnostaisi tietää, miten amerikkalaisia "maku"-pretzeleitä valmistetaan, kun niissä on olevinaan tiettyjen caloriecountereiden mukaan aivan hervottomasti kaloreita, mielestäni enemmän kuin mitä vehnätaikina antaisi odottaa. Varsinkin jalapeno-mausteinen versio kutkuttaa mieltä. Onko niitä edes "tuoreina" - olen niitä vain kuivattuna maistanut, siis naksupussista joka sisälsi "pretzel pieces".

aleksi kirjoitti...

sellasia tuoreita rinkelimäisiä tahtosian just tehä, asioden kuivaaminen on aika hankalaa muuten tekisin niitä toisiakin.. en ole vaan kunnon ohjetta löytänyt kumpaakaan.
kaloreita on varman grammamäärään paljon kun ne pikkuset on kuivattu. taikina on ihan aika normi valkonen vehnä vaan.

salaisuus makuun on kun se keitetään lipeässä tai ainakin enne keitettiin ja paremmat kai vieläkin.