keskiviikko 14. lokakuuta 2009

halloweenkurpitsakonvehti

pojat


Halloween kilpailuun en meinannut keksiä mitään.. kurpitsansiemenleipä on niin tylsä, mörön näkönen leipä on typeryyttä ja kummallakaan ei kuitenkaan voita kun niissä ei ole marssipaania. Ei ole tässäkään mutta jotain parempaa, suklaata pienenä yllätyskuppina valkosuklaaganachella täytettynä jossa kurpitsansiemenpraliinia ja päällä paahdettuja siemeniä.

mom


Valkosuklaaganache on ihan yksinkertainen valkosuklaan(laitoin Pandaa, älä tee samaa virhettä) ja kerman sekoitus joka on värjätty oransiksi. Siemenpraliini on sulatettua sokeria johon vähän tummennuttua lisätään siemenet jotka paahtuvat sokerin lämmössä. Siemenet palavat todella helposti ja kurpitsansiemenet vielä pamahtelevatkin samoin kuin pellava.. eli pitää olla varovainen. Valmiin massan kaadoin teflon pannulle kovettumaan ja murskasin kun se oli jäähtynyt ja lisäsin pikkusen isoja suolakiteitä(Jozo Gourmet). Valmiin praliinin sekoitin valkosuklaa ganacheen ja lusikoin varovoisesti kuppeihin ja koristelin paahdetuila siemenillä

siemen


Keltainen väri sisälsi pettymykseksi jotain myrkkyjä(e110, e102) jotka luultavammin alkoivat kutittamaan ihan kamalasti nenää ja suupieliä.. aika paljon meni hukkaan ganachea sen takia lopulta. Jatkossa pitää vähän katsoa ettei värit ole täynnä pahimpia myrkkyjä. Yhdessä laulussa lauletaan: keltainen väri ei vahingoita ketään.. ja pöh

8 kommenttia:

Insanity_ kirjoitti...

Nää konvehdit on ehkä komeimmat konvehdit aikoihin :o Vaatii miun mielestä melkoisesti mielikuvitusta tehdä kurpitsan siemenistä jotain makeaa, miellän nuo siemenet yleensä enemmänkin leipämateriaaliksi. Jokatapauksessa, jos jostain jotain kivoja suklaamuoteja löydän,niin kokeilen. Tuo gourmetsuola pitää myös pistää muistiin ja ostoslistalle, näyttää ihan kristalleilta.

Anonyymi kirjoitti...

Extra ordinary ! Bravo Aleksi ! Mielikuvitys on ollut työssä.
En tiennyt Jozon gourmet kiteistä - täällä kauenpana saa saframilla maustettua, purppuran punaista viinillä maustettua 'lehtevää' suolaa ...joskaan suurehkot hileet eivät kiillä kuten 'jozo'.
Suklaaformut oli hienosti tehty, eikä siksi että materian mainitsit olevan 'minun suklaasta'. Voisit joskus tehdä vieraillesi mini suklaakuppeja hieman paksummalla seinämällä ja täyttää ne maidolla - kaksi kärpästä samalla iskulla - suklaa ja teen/kahvin maito! Kommentoi: nami-hiiri

Nelle kirjoitti...

Oh, ihania! :)

Mahtavan näköisiä ja yhdyn ylistäjien kuoroon, loistoidea tehdä kurpitsansiemenpraliinia!

aleksi kirjoitti...

kiitos kiitos.. toi kurpitsapraliini oli tosiaan aika jännä.. jotenkin savuinen ja popkorninmakuinen.

toi suola on vain halvin tolanen nätti ja maukas suola onka ostin koristamnaa brezeleitä.. joite en ole tehnyt vielä..

nami-hiiri.. sun suklaat ja jutut pääsee vielä toiseen hommaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Piti jo kehua aikaisemmin, että hieno blogi. Törmäsin, kun etsin jotain. A - leipäblogi on hyvä ja B - on alkanut tulla korvista ulos nuo kimallekakkublogit. Hienoja kakkuja monissa, eipä sillä, mutta liika on liikaa. Kiva, että vaihtelua on. Itsellä menossa kokeellinen sourdough-projekti. Kämpässä on vaan sen verran viileä, että juuri ei oikein tahdo ottaa kaasua alleen. Mut kyl se vielä.

aleksi kirjoitti...

jooh samat ainaiset kimalteet muakin jo alkaa tylsistyttämään..

omat hapanjuuret kyllä on lähtenyt käymään hyvin mutta lopullinen leipä ei juuri ole koskaan noussut, pitää taas alkaa testailemaan

Irene kirjoitti...

Osallistutko kilpailuun?

aleksi kirjoitti...

siinähän se lukee heti ekassa lauseessa.. :)