perjantai 9. lokakuuta 2009

luomusuklaat

Luomusuklaita tuntuu olevan kahta sorttia, luomukaupoissa myytävät "vakavasti luomuna otettavat" suklaat ja muiden merkkien luomut. Hyvilläkin tekiöillä on luomua ja esim. Praluksen kaikki suklaat on luomua mutta silti tuntuu että Green & Black's on lähes ainoa jota pidetään vakavasti otettavana(se on muuten Cadburyn tuotemerkki nykyään). Valitettavasti usein tuntuu että niiden luomukauppojen suklaissa on enemmän keskitytty olemaan vain luomua kunhan jotain saadaan myyntiin ja keksimään kummallisia täytteitä niihin.

Vivani Feine Bitter 72%


Vivanin suklaat taitaa olla virallisten luomujen parasta antia. Tämä on oikein hyvä perus laatusuklaa joka maistuu vähän maalle ja vähän joltain marjaiselta. Sulaa hyvin mutta on ihan vähän rakeista mutta vain vähän. Vivanin vahvempaa 85% suklaata pitää viellä testata ja kummallisesti oliiviöljyllä maistettua

Green & Black's White 30%


Todella imelän karkkimaisen hajuinen suklaa eikä kyllä maistu kovasti paremmalle. Mukavana puolena tässä on ihan oikea vanilja joka näkyy pisteinä kuvassakin, en muista että missään suklaassa olisi näin näkynytkin vanilja. Itse suklaa on todella rasvaisen oloista, makeaa ja rakeista. Suklaa menee heti suussa ihme klimpeiksi eikä sula nätisti ja kunnolla.

Pacari Raw 100%


Tämä on vain joka tavalla hirveää. Suklaassa maustuu erikseen rasva ja kaakao, rasva puoli maustuu jotenkin härskiintyneeltä ja joltain rahkalta. Kaakao puoli maistuu kitkerältä ja kuin pohjaan palaneelta kahvilta joka on vähän kummaa koska raakasuklaa paahdetaan matalassa lämmössä.. ja silti se on onnistuttu polttamaan. hirvittävän pahaa eikä juurikaan edes muistuta suklaata mutta pakkohan tän on olla todella terveellistä kun on niin pahaa.

Oikeasti muuten pidänkin jostain suklaista vaikka näyttää että haukun aina kaikken. Tässä kuten leivän teossakin yritän täydellisyyteen ja melkein kaikki mitä leivonkin on aina jollain tavalla pilalla.

6 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

pacari -> onko nimi enne? :D

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on kello vielä 5 min vaille, joten 'Onneksi olkoon Aleksi !
Arvostele vapaasti 'sekin' suklaa, en ole itse maistanut . Terv. 'nami-hiiri'

Jael kirjoitti...

Aha,sulla siis on synttärit joten paljon onnea Aleksi!

Cadburyn suklaat ovat aina mielestäni maistuneet karmeilta,joten en ihmettele ,jos niiden luomusuklaatkaan ei kauhean hyviä ole.'
Mun mielestä kaakaopavuissa on kuitenkin ihan pientä kitkeryyttä,ainakin on kaakaopavuissa
joita myydään terveyskaupoissa,ja myös Venezuelassa ostin kerran kaakaofarmilta sellaista massaa,jota kutsutaan cacao liqueur, ja ne pavut oli kuivatettu auringossa.Mutta ei sen pitäisi kuitenkaan poltetulle kahville maistua...

Jael kirjoitti...

Sinulle on jotain blogissani...

aleksi kirjoitti...

hiiri: mä oon kuule sen arvostellu jo :)

ei mulla kuule ole synttäreitä että en tiiä mihin tämä liittyy :)
kitkeräähän suklaa onkin ja noi 100% suklaat voi olla tosikin kitkeriä mutta eritavalla, ei sen palaneelta pidä maistua. tollasta ihan pelkkää massaa olisi kiva maistaa, ruohon juuressa on mutta sekin tollasta "raaka" kamaa.

Anonyymi kirjoitti...

hmm-mm ! Ne onnittelut olivatkin silloin Aleksin nimppariksi ! Vietän omani ja muidenkin, koska hauskat nimipäivien vietot ovat loppuneet. - Viimeisimmät 'onnitteluni' olivat vain IHANISTA suklaakonvehdeista ! Palkintopaketti on lähdössä maanantaina. Viikonloppua ! nami-hiiri