pottu-jumpula Perunasämpylää ei ole tullut tehtyä aikaan, se on jotenkin hankalaa kun lähikaupassa ei ole perunahiutaleita ja asia ei tule vaan mieleen kaupassa. Mutta nyt tein ihan elävistä perunoista keittämällä ja muussaamalla ne.
Taikinasta johon lisää perunaa tulee tosi kummalisen tuntunen, tahmainen ja tosi kostea vaikka kuinka lisäisi jauhoa. Pitää vaan käyttää leivonnassa paljon jauhoja ettei taikina tartu joka paikkaan, liika jauho kun tekee koppuran leivän.
Pottusämpylä1. päivä100 g vettä
250 g perunaa murjottuna, punnasin eka 300 mutta niin paljon meni hukkaan että määrä laski.
100 g vehnäjauhoja
1/3 pussi kuivahiivaa
Kaikki sekoitetaan puuroksi, jos perunat on selvästi kuumia niin älä laita hiiva heti.
2. päiväeiliseen puuroon:
300 g vehnäjauhoja
15 g voita
10 g suolaa
Puuro ja jauhot vaivataan taikinaksi, melkeen valmiiseen taikinaa lisätään pienitty voi ja suola, pulla tyylin. Taikinan annetaan levätä tunti ja leivotaan nättejä pötkylöitä joiden annetaan nousta noin tunti. Paistetaan 225c 20 minuuttia tai kun on valmis, noita mun sämpylöitä olisi saanut pastaa vielä jonkin aikaa tai vähän matalammalla lämmöllä.
muheva sisältä
8 kommenttia:
heh,sulla on aina monenpäivän leivät! Mutta näyttää niin pehmoselta, et iih :)
Ovatpas ne kauniita!
Moi, mitä perunahiutaleita olet käyttänyt? Etsin lisäaineettomia sellaisia.
en ole käyttänyt nyt mitään kun en ole löytänyt.. enkä kyllä etsinytkään. luulisi että lisäaineettomia saisi ainakin punnitse ja säästästä. ja ihan normipottu nyt on lisäaineeton aina
Tosi hieno tuo alempi kuva :)! Melkein tuntee nenässään sen ihanan tuoksun joka tuoreesta sämpylästä avattaessa tulee... nam!
Na-aaam!
Montako grammaa on kuivahiivapussissa? Elelen ulkomailla, joten haluan tsekata oikean hiivamaaran. Tack!
oisko 11 grammaa mutta tuoreella tulee aina maukkaampaa, sitä varmaan 5-10 grammaa.
Näyttääpä pehmeiltä... :)
Lähetä kommentti