sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

jugurttimustikkapiirakka

eka pala


Tein vihdoin jugurtimarjapiirakkaa jonka idean sain Chokochillistä. Ohjetta en mitenkään seurannut tai kai edes lukenut mutta jugurtti ja mustikka vaan tuntu niin hyvälle idealle että piti tehdä. En laittanut soija-jugurttia niin kuin ohjeessa, musta kaikki tollanen muka-tuote joka on tehty soijasta maistuu aina ihan hernekeitolle. Soija kiitos soijana, papuna tai tofuna mulle.
pohjana on itse asiassa aikasemman tekstin eka versio suolatikkutaikinasta josta tuli ihan liian murenevaa ja piirakkamaista. Tikkutaikina oli vettä, öljyä ja durumvehnää ja kun huomasin sen olevan huono oikeaan tarkoitukseen lisäsin vielä sokeria ja mantelijauhoa.
Jugurttimassassa on kahvifiltterissä valutettua ingmannin luonnonjugurttia, sokeria, sitruunamehua ja pari lusikkaa vaniljakreemijauhetta. Täytettä olisi saanut olla vaikka melkeen puolet enemmän muuten tämä oli mahti hyvää, silkkisen pehmeää eikä olenkaan kirpeää.

kaikki palat itselle

5 kommenttia:

Elsa kirjoitti...

sekö hyytyi tuo tavisjugurttikin hyvin? oon tehnyt kermaviilistä itte tollasta ja se on kyllä hyvää.

Sulta alkaa ohjeet uupumaan nykyään, ookko huomannut? :)toisaalta lukijasi ovat nii fiksuja, et osaavat soveltaa. pitäs tehä joku päivä tollasta.

aleksi kirjoitti...

siinä oli just niin tarkka ohje kun teinkin.. jugurttii vaan ja pohjan.

enkä tiiä lukeeko kukaan ohjeita tai tekee niillä niin ihan sama :)

hyytyy!

Nelle kirjoitti...

tuo vanilijakreemijauhe varmasti tukevoittaa täytettä ja auttaa sitä pysymään koossa. Samoin valuttelu - rakenne on kiinteämpää valutettuna.

Olen muuten ihan ihastunut siihen lidlin kreikkalaiseen jogurttiin - se on vielä parempaa kuin se turkkilainen "partaäijä". Sopisi varmaan tähän piirakkaan kuin nenä päähän.

Jael kirjoitti...

Näyttää tosi hyvältä. Vois kokeilla joskus

aleksi kirjoitti...

luulisin vahvemman jurgurtin olevan vielä parempaa tollaseen.. se pikku määrä vaniljakreemijauhetta taitto happamuuden aika lailla kokonaan pois.