tiistai 30. joulukuuta 2008

niin tavallinen kaurasämpylä

valmiina


ennen joulua kaurasämpylä

1.
250 vettä
100 vehnäjauhoa
100 kaurahiutaleita
1/3 pussi hiiva

2.
250 vehnäjauhoa
suolaa
50 öljyä

kohdan 1. aineet sekaisin ja purkkiin käymään miellään ainakin pariksi tunniksi, tämä on mun taikinaksi kova joten sitä ei niin kauaa tarvitse antaa käydä.
kun tuntuu valmiilta laita kaikki yleiskoneeseen ja sekoita hitaalla aineet sekaisin ja nopealla sitko taikinaan.. kunnes ei repeä venyttäessä, mun romu-koneella ainakin 15 min.

kauran aluksi laittamisesta ei kai juuri ole hyötyä ja voi olla jopa haittaa, tuli vähän hassu pistävä maku. ehkä näin voi koittaa:

ennen joulua kaurasämpylä v.2

1.
250 vettä
200 vehnäjauhoa
1/3 pussi hiiva

2.
150 vehnäjauhoa
100 kaurahiutaleita
suolaa
50 öljyä

tässä vaan laita kaurat ensin pariksi minuutiksi alkutaikinaan olemaan ennen varsinaista vaivausta.

sämpylä, juusto ja balsamico hunaja

1 kommentti:

Elsa kirjoitti...

Ei musta ollut pistävä maku, vaan oikein hyvä. Varsinkin ton balsamico-hunajan ja nauriin makusen juuston kanssa mainio!