tiistai 2. joulukuuta 2008

hyvästä pahaan

1. pöydässä on viivoja


valkosuklaa on alkanut kummasti maistumaan, se on niin pehmeää ja syntisen makuista, jos on hyvää. vaikka valkosuklaa on "pelkkää" kaakaovoita eri merkkien suklaat on kummasti erimakuisia. valkosuklaahan sisältää yksinkertaisimillaan kaakaovoita, sokeria ja maitoa sekä yleensä ottaen aina soijalesetiiniä pysyäkseen kasassa.
helsingin valkosuklaa tarjonta on lähinnä säälittävä eikä näistä kolmesta ole kun yhtä myynnissä(?), muista fazerin thin ja tobleronea löytyy normikaupoista. amedein ja neuhaussin ja lindtin pienellä ettimisellä(kävelee stokkalle).

2. ruusubeibe


1. valrhona.. jota jaksan kehua aina vie voiton myös tässä kilvassa. maku on pitkä, pehmeä ja välillä pistävä alkoholimainen. sulaa tosiaan suuhun.. ja käsiin.

2. o conaill chocolaten ruusunterälehti suklaa on jännä testaus mutta ruusut saisi kyllä jättää pois, jäävät hampaiden väliin(ja haisevat ällölle). suklaa tavallista parempaa. paketti on nätti kun possu.

3. panda, tuo suklaan häpeä pilkku ei petä tässäkään.. leivonta blogeissa tästä jostain syystä pidetään niin päätin maistaa. kovaa, ei maistu juuri miltään paitsi kummallinen kemikaalin maku välillä.

3. suklaalla hajustettu pahvilaatikko


tein myös moussekakun.. siitä tuli hirveä.

10 kommenttia:

Elsa kirjoitti...

onko tota vahlroonaa vieläkin...

Rossana kirjoitti...

Auh valkoista valrhonaa.. Ei voi olla pahaa.

Yaelian kirjoitti...

Vahlrona onkin hyvää.Mutta mä tykkään myös niinkin yksinkertaisesta valkosuklaasta kuten Lidlin valkosuklaasta ,jossa on kuivatun mansikoiden palasia..

aleksi kirjoitti...

enpä ole ..kai.. lidlin sellasta ees maistanut mutta kyllä ne sieltä saatavat on ihan kohtuu hyviä olleet

Irene kirjoitti...

Aika hyvää, tosin melkoisen makeaa on virolaisen KALEVin valkosuklaa, jossa on kuivattuja mustikoita ja jotakin rouhetta. Suklaata saa siis Virosta ja toisinaan Suomestakin. Kalevilla näyttää olevan muitakin valkosuklaita, katso http://www.kalev.eu/kalevwhite

Kalevin suklaissa ei muuten ole säilöntäaineita. Heiltä löytyy myös suklaita, joissa on mm. kuivattua mansikkaa, vadelmaa...

aleksi kirjoitti...

eipä taida saada laittaa säilöntä aineita mihinkään suklaaseen.. jos siellä on jotain ylläreitä.. esim. ne mustikat niin homma voi olla eri.

ja kalevia on isoissa koo-kaupossa

Kinuskikissa kirjoitti...

Näin ne erot tuleekin parhaiten esiin, kun maistelee eri merkkejä yhdessä. Valrhonaa täytyy varmaan joskus erikseen lähteä ostamaan, harmi ettei saa tavallisista ruokakaupoista. Jos pukilta toivoisi.

aleksi kirjoitti...

eipä taida valrhonan tuota valkosta saada mistään.. ennen sai kauppahallista parhialalta. ekberillä on jotain levyjä kyllä. alpaco on mahtavaa.

Ebe kirjoitti...

Varmaan tuo saatavuus on se juttu, miksi leivontablogeissa on aina Pandan valkoista suklaata. Itse en tykkää oikein mistään Pandan suklaasta, vaan on käytettävä sitä mitä saa. Täältä korvesta ei muuta saa (paitsi Fazerin valkoista leivontasuklaata ja onko se sitten parempaa?), ei edes tuota Kalev-suklaata (sisko on välillä ostanut sitä mulle). Olisiko mitään suklaanettikauppaa tiedossa?

aleksi kirjoitti...

en tiiä näätkö ebe tätä vanhaa enää mutta tämmöseen kauppaan juuri törmäsin http://www.caffi.fi/epages/Caffi.axl/?ViewAction=View&ObjectID=3771 niillä on hyvät suklaat mutta ihan liian kalliit kyllä tekemiseen..

ja kommentoin aina tosi äkäisesti.. se on mun paha puoleni :)