maanantai 15. joulukuuta 2008

konvehti

mango, passio, mustikka, mustaherukka..


passio ganache(tuo etummainen)

600 maitosuklaata
250 passion pyreetä tai jotain vastaavaa
85 suolaton voi
45 tärkkelys siirappia, hunajaa tai voi jättää poiskin

pyre ja hunaja nämä kiehautetaan ja kaadetaan pieneksi murskatun suklaan päälle, ja sekoitetaan kunnes suklaa sulanut ja 35-40 asteista, lisätään voi ja sekoitetaan hyvin.
massan jäähdyttyä 28-29 asteiseksi täytä konvehtien kuoret.. tai vaikka kakku.

ganash on hyvin löysää ja pursotus voi olla hankalaa mutta konvehdissa ohut kuori ja pehmeys on hyvä asia. liian paksua massaa voi ohentaa viinalla ja se antaa hyvin makua muutenkin. jos suklaa ei sula pelkästään sekoittaen pyreeseen sen voi sauvasekoittimella muussata mutta siitä tulee ilmakuplia massaan.

muottiin

6 kommenttia:

Elsa kirjoitti...

Voi ihanuus

Ebe kirjoitti...

Ai että ja nam, nämä konvehdit näyttävät suussa sulavilta. Tekisi mieli opetella itsekin tuota suklaankäsittelyä, kun noin ihania herkkuja on näytillä :D

Kinuskikissa kirjoitti...

Ohhoh, onpa tosi hienon näköisiä. Kokeilin itsekin tehdä tuollaisia kuorellisia täytekonvehteja. Maitosuklaata tahtoi jäädä muotteihin aika paksusti eikä se oikein tippunut pois, vaikka piti konvehtivuokaa ylösalaisin valumassa. Valkosuklaisissa oli taas se ongelma, että tumma sisus kuulsi läpi. Onko sulla tähän jotain vinkkiä? Voisiko suklaamerkillä olla vaikutusta asiaan?

Mitä maitosuklaata käytät itse konvehdeissa? Mulla on ollut Pandaa ja se ei ole suostunut temperoitumaan, ei kerta kaikkiaan. Konvehdit on olleet sameita vuorokauden jälkeen.

aleksi kirjoitti...

jos se heti kovettu ja jäi paksuksi niin varmaan oli liian kylmää?
tossa valkosuklaa kuoressa käy aina noin.. sinne vaan pitää laittaa vaaleaa täytettä.

kannataa varmaan vaan koittaa erisuklaita, en oikein tiiä mikä ois hyvä, callebauttia kai käytetään paljon ammattijutuissa mutten tiiä saako sitä ostettua suomesta mistään..

Kinuskikissa kirjoitti...

Ok, harjoitukset jatkukoon ensi vuoden puolella.

aleksi kirjoitti...

tohon pinna harmauteen muuten voi tehä sekin että oot laittanut täytemassan liian kuumana.. tollasessa ne pitöö olla saman lämpösiä muuten pinta voi vähän sulaa ja työntää rasvan pois.

ja kokoaikainen sekoittelu ettei tuu harmaita raitoja ja sotkua