tiistai 9. joulukuuta 2008

tryffeli

piparimuru


kardemummatryffeli

50g/0.5dl kuohukermaa
50g voita
vähän kardemummaa.. alle teelusikka
180g maitosuklaata
piparia muruna, vaikka raastimella raastetussa

keitä kerma, kardemumma ja voi keskenään ja kaada pieneksi murskatun suklaan päälle.
anna jäähtyä niinteäksi ja tee pieniä palleroita, jäähdytä ne jääkaapissa.
kasta valmiit pallot suklaassa ja pyörittele pipari murussa.

kardemumman, suklaan ja pintakoristeen paikallehan voi laittaa lähes mitä tahtoo.. valkosuklaa/inkivääri voisin olla hyvä. valkosuklaa on löysempää niin sitä pitää laittaa vaan pikkusen enemmän.

7 kommenttia:

Elsa kirjoitti...

mikä pinta valkosuklaa-inkivääriin tulis? juustonaksumurua?adwintsa

aleksi kirjoitti...

no ei! se tulis parmesaanitryffeliin

Elsa kirjoitti...

tohon sun profiiliin vois tehdä lisäyksen: makeat on vähän turhia, PAITSI SUKLAA!!!

Anonyymi kirjoitti...

Kiva ohje! Täytyy testailla. Sain muuten hankittua suklaan lämpötilan mittaamiseen ihan pätevän oloisen mittarin C O:lta. Kiitti vinkistä

Minppa kirjoitti...

Hei :) Jos tällaisia tekisi sukulaisille joululahjaksi niin kauanhan nää säilyis? Ja miten kannattais pakata? Mulla on sellasia aika tiiviitä "peltipurkkeja" mutta kannattaisko vielä pakata johonkin pussiin? :)

aleksi kirjoitti...

Tämmöset ei kamalan kauaa säily koska niissä on kermaa, muistelisin että joku puhui parista viikosta. Ne kannattaa pakata niin etteivät kuivu eikä Montaa päällekäin kasaan ettei mene littaan

Hanna kirjoitti...

kiva ku toi kk on kans kommentoinu tähän. lovee <3