tiistai 6. tammikuuta 2009

isona minusta tulee prinsessa!

niin minustakin!


uuden vuoden jälkeen tehtiin retki kauppaan josta ostettiin mangoa ja kermaa prinsessaan. pakastimessa oli valmiita pikkupohjia jotka kaipasivat täytettä. suunnitelma oli tehdä kaksi kakkua joista toinen prinsessa ja toinen mansikkakerman tyylinen mutta mangolla ja mango kiille päälle mansikan tilalle. sisällä samat täytteet kummassakin.

prinsesssan takki


pikku prinsessasta tulikin hyvä ja nätti mutta toisen liimasin vaan kiinni ja jätin pakastimeen.. into ja tila loppui kesken. sisällä on kermaa ja purkki mangosta tehty pyre joka oli liian löysä ja vahvistettu vaniljakreemillä jonka oli tarkoitus mennä erikseen kakkuun. pohjan kostutukseen käytettiin mangon lientä ja applesiini mehua.
kakku kannattaa nostaa jonkunlaiselle alustalle kun siihen levittää kermoja ja täytteitä paletilla, itsellä oli kattila väärin päin ja sen päällä pieni leikkuulauta kakulle. lautaa on helppo pyöritellä että pääsee kakkuun käsiksi joka puolelta ja ei tarvitse kumartua niin alas.
kovat jätkät tietty konditoriassa käyttää hyrrää/dreijaa/karusellia jolla kakku pyörii mutta se on kotona jo aika hölmöä.(Alton Brown Good Eats telkkari ohjelmassaan käytti vanhaa levysoitinta mutta se on jo täysin päätöntä)

syömään!

5 kommenttia:

Elsa kirjoitti...

Tekisipä mieli tulla pakastimellesi.

Yaelian kirjoitti...

Tulipa prinsessasta nätti!

rossana kirjoitti...

Miten söpis prinsessa! Prinsessakakku on mun ihan lemppari täytekakku.

Noora kirjoitti...

Tosi nätti kakku :) Itse en luultavasti koskaan pysty tuohon :D

aleksi kirjoitti...

kiitos kaikille!

prinsessa kakku ei ole mun mikään lemppari mutta sen tekeminen on kivaa askartelua, aika hankala muttei tosiaan mikään mahdoton