lauantai 21. heinäkuuta 2012

kotona hissukseen

aaaah!!


Kun olin pikku nappula äiti teki usein juustosarvia(saattaa hyvin tehä edelleen mutta en ole siellä usein) tai sitte ei mutta mulla on sellanen olo. Tämmöset sarvet on aika kotiäiti perusveto joita näkee blogeissa sillon tällön ja suoraan sanottuna sen mallin leipomus josta yritän vähän pysyä poissa. Mutta leikkikilpikonnani Ilo tarvitsee välillä äidistä lämpöä ja pullan tuoksua, se on katos orpo.

Näistä tulee kunnon valkosta pullaa, toimii varman hyvin hodaripullanakin.

vähän liian löysä taikina niin ei rullaus oikeen näy


sarvet
250 g vehnäjauhoja
155 g maitoa
10 g öljyä
10 g hiivaa
5 g sokeria
5 g suolaa

juustoa väliin, paljon

(munaa pintaan jos tuntuu sille)

Vaivaa kunnolla noin kymmenen minuuttia. Pyöritä taikina palloksi ja anna taikinen levätä 15 minuuttia jauhotetutta pöydällä. Littää taikina pyöreäksi pitsaksi ja rissaa(se taikinä/pizzapyörä) taikina kahdeksaan osaan. Lastaa kolmioiden läskimpiin päihin palt juustoa tai raastetta ja rullaa sarviksi, mitä kireämpi rulla sen paremmin nousee. Anna nousta puolisen tuntia ja paista.

liian vähän juustoa


juustoylläri


1 kommentti:

Irene kirjoitti...

Oi! Täytyypä leipoa taas juustosarvia ja pyytää sut käymään...