niinii Jotain yritystä saada juurella nostettua leipää. Ohje seuraa lähinnä hoiperrellen
Wild Yeast blogin
ohjetta, juuri on erillainen ja kai joka ainetta on eriverran mutta silti. Juuri toimi kumman hyvin vaikka olen lähinnä unohtanut sen jääkaappiin pariksi viikoksi. Viimeksi kun pidin siitä hyvää huolta ja yritin tehä leivän niin sain tiiliskiven, nyt kuritin sitä(vahingossa) ja hyvin toimi. Tästä tuli kyllä aika kamalan näkönen, vähän kun olisin hosunut veitsen kanssa ekaa kertaa kun noin viillot tein.
Tähän oli tarkotus tulla 200 grammaa vähemmän kaikkea ja taikinasta olis pitänyt tulla yksi normaalin kokonen leipä.. nyt tuli järjetön möhkäle.
kaksi leipää1. päivä100 g juurta
100 g vettä
100 vehnäjauhoja
25 g ruisrouhetta
Sekoita kaikki tasaiseksi massaksi ja anna muhia yön yli.
2. päivä250 g vehnäjauhoja
150 g vettä
30 g ruisjauhoja
7 g suolaa
(1 g hiivaa)
Sekoita kaikki aineet ja eilinen esitaikina yhteen ja vaivaa kunnolla melkein kymmenen minuuttia. Anna vaivatun taikinan levätä öljytyssä astiassa kaksi tuntia. Muotoile kahdeksi leiväksi ja nosta ainakin kaksi tuntia. Viillä ja paista pitkään 220 asteisessa uunissa.
näin se vielä näytti kivalle foodporno
2 kommenttia:
Mitä juurta käytit?
tätä http://vivaciabatta.blogspot.com/2011/01/juurikin-niin.html
Lähetä kommentti