torstai 17. maaliskuuta 2011

oliiviöljyä 2

taas leipä.. puuh


Tämän leivän oli tarkotus olla juuri versio vanhasta hienosta oliiviöljyleivästä ja kai se onkin. Jauhon ja veden määrää olisi tietty pitänyt tiputtaa jos olisi halunnut saman tyylisen leivän kun alkuperäinen oli koska juuressa on jo vettä ja jauhoa mutta mittailin jotenkin miten sattu ja tämä on aika eri leipä. Ohje on lähinnä sama kun alkuperäinen johon on vain lisätty juuri eli taikinasta tulee tosi paljon löysempi. Oliiviöljyn paikalle laitoin hasselpähkinäöljyä mutta se on aika turhaa tässä, se ei maistu ollenkaan vaikka onkin aika vahvan makuista.

En vaan tajua miten tossa alkuperäsessä on niin hienot reiät ja tämä on aika jööti. Tuntuu että joku maaginen känttytatsi on vähän kadoksissa.

taittelu


oliiviöljyleipä
220 g vehnäjauhoja
150 g vettä
120 g juurta
20 g ruisjauhoja
20 g oliiviöljyä
6 g suolaa
1 g hiivaa

Sekoita juuri, 100 g vehnästa, ruis ja hiiva yhteen ja anna käydä pari tuntia kunnes mössö on kuplivaa ja ilmavaa vaahtoa. Lisää loput aineet mukaan ja vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia. Anna taikinan levätä yljytyssä astiassa 4 tuntia. Pyöritä taikinasta pallo ja littaa sitä vähän neliön muotoon, nosta kulmat keskelle ja uudestaan uudet kulmat. Tällä näpertelyllä leivän pinnan pitäisi aueta ja revetä hienosti uunissa. Ei toiminut. Nosta leipää väärinpäin tunti.

nätti pinta tuli vaikkei ihan toiminutkaan


sitte tein herneravioleja


ja sitte toin piiraan2 kommenttia:

Jaana L kirjoitti...

Hienot on pöperöt ja leipä!
Olet ahertanut. Ravioliannos on todella hieno väreineen kaikkineen. Varmaan tosi herkullista. terkuin, Jaana L

Voisula kirjoitti...

Sinulle on tunnustus blogissa Lautasellesi.