maanantai 31. tammikuuta 2011

Khrushchev

tossa on vene jossa on prisessoja ja sitte noita haita.. jotka syö ne ihan just


Löysin Mushitza-blogista Khrushchev-taikinan ohjeen, Mushitza on hyvä esimerkki leivontablogista jossa on yritystä, kaikenlaisia kivoja juttuja eikä pelkästään marssipaanikakkua ja brownieta. Blogin mukaan taikinaa käytetään venäjällä kaikkeen, piiraisiin, uppopaistettuihin juttuihin ja ties mihin. Internetistä kaivelu kyllä toisaalta sanoi että taikina oli vehnän säännöstelyn tulosta Neuvostojen liitossa nakkisotien aikaan ja se ei oikein sovi yhteen vehnätaikinan kanssa jossa on paljon voita. Muutenkin internet sanoi että taikinasta tehdään limppuja ja lättysiä ja tämä oli enemmänkin piirakkakuoritaikina. Monet leivonnaisten nimet menee kyllä komeasti sekaisin vaihtaessaan maailmaa ja tämä on oikeen kiva taikina tämmösenä, mikä sitten onkaan. Nimi khrushchev tulee tietenkin herra Nikitalta jonka mielipullaa tämä oli.

olisipa piirakkaa


Taikina on oikestaan ankean sämpylän ja pikavoitaikinan sekoitus. Jääkaappilepohommalla ja isolla määrällä voita tehty vaalea sämpylätaikina jota ei ollenkaan nostateta. Jostain ihmeen syystä tossa ohjeessa sekoitettiin suola ja hiiva niin että suola alkoi tappamaan hiivaa mutta sitä en tehnyt, en nää mitään syytä tappaa tahallaan hiiva ja sitte laittaa sitä sen takia paljon. Taikinaa voi täyttää makealla tai suolasella mutta omista jutuista sarvi jossa oli juustoa ja pekonia vei voiton maapähkinävoirullista.

vaikka usein skrabaan raapalla pöytää se sopii myös hyvin massojen levitykseen


khrushchev
250 g vehnäjauhoja
125 g kylmää maitoa
75 g vähän pehmennyttä mutta kylmää voita
20 g hiivaa
15 g sokeria
5 g suolaa

Sekoita aineista tasainen massa, se voi olla vähän hankalaa koska taikina on aika kova. Laita taikina muovin alle jääkaappiin yön ajaksi. Seuraavana päivänä kauli taikina littanaksi, askartele vaikka sarvia tai mitä tekee mieli. Kaikki täyttee käy. Munaa ja paista 180 asteisessa uunissa mieluiten valmiiksi.

etanaballadi menee näin: laalaalaa laaaaa


ne näyttää enemmän taskuravuilta kun sarvilta


3 kommenttia:

Jaana L kirjoitti...

Noi rinsessat näyttää paljon pelottavimmilta kun noi hait :)
Tosi hauska resepti. Musta on kiva kun niihin liittyy tarinoita.

mushitza kirjoitti...

nice :D

Anonyymi kirjoitti...

Kivasti kirjoitettu juttu. Houkutteleevaa pullaa on paistunut uunissasi.

nami-hiiri