Stretch and fold jota suositelen tekemään taikinalle joissain ohjeissa on vähän sekava asia varsikin kun sille ei varmaankaan ole mitään suomenkielistä nimeä ja ranskankielinen kertoo aivan yhtä paljon. Hommahan on tosiaan venyttelyä ja viikkailua niinkun nimikin sanoo, taikina venytetään pitkulaiseksi ja käännetään itsensä päälle, käännetään sauma poispäin venyttäjästä ja venytetään ja viikataan uudestaan. Koko venyttelyn ideana on saada hyvä sitko taikinaan, tällä tekniikalla voisi kai jättää varsinaisen vaivaamisenkin kokonaan pois. Venytelty taikina nousee tosi pehmeäksi ja ilmavaksi yleensä jo toisen kerran jälkeen eikä taikinaa tarvitse vaivata yhtään niin paljoa alussa. Usein jos käytän tätä kikkaa niin annan taikinan levätä 20 minuuttia, venyttelen ja taas 20 minuuttia lepoa, yhteensä kolme venyttelyä. Netistä löytyy asiasta vielä paljon tietoa ja tämä on oma vähän yksinkertaistettu versio stretch and foldista.
Saiko tästä mitään selvää?
Kaaviokuvia sekoittamaan vielä lisää:
(rakastan ohjeistavaa kuvamateriaalia)
Biscoff-kranssi lehtitaikinasta
3 päivää sitten
5 kommenttia:
Onpa söpö lainakissa! Hienot ohjeet taas Aleksi,kiitos!
Joo, kyllä tästä selvän saa. Mäkin tykkään ohjekuvista. Sä teet vielä niin Hianoja.
Uh, huh. Teksti oli hyvä, mutta noi sun selventävät kaaviot vain sekoittaa...
Sai kiitos!
Telkkarissa tuota systeemiä näin ja siinä alussa taikina oli tosi löysää.
Lähetä kommentti