leipä ja sen leipä
En juuri koskaan tee jostain syystä juustoleipää vaikka juusto on parasta. Juustoisessa leivässä juusto vaan häviää aina taikinaan ja tahtoisin palojakin sekaan niin keksin pakastaa juuston ja sekoittaa vasta lopussa sekaan. Se toimii kyllä varmaan vähän paremmin kovemmalla juustolla kun sinihomejuustolla, nyt juusto mössäytyi taikinaan ja teki siitä tosi tahmaisen. Joitain juustonpaloja sentään jäi sekaan jotka tekivät kulpia valmiiseen leipään mutta ei niissäkään juuri itse juusto maistu. Muutenkin tein taikinasta liian kovan kun laskin ensin juuston nesteeksi mutten ajatellut että se tulee vasta lopussa niin vettä on vähän verrattuna jauhoon mutta se korjaantuun laittamalla kaikki kerralla ja unohtamalla pakastukset.
aurajuustoleipä280 g vettä
400 g vehnäjauhoa
80 g sinihomejuustoa pakastettuna muruna tai sitten ei.
80 g durum-jauhoja
12 g hiivaa
8 g suolaa
Kaikki sekaisin ja vaivataan koneella, sinihomejuustokin kannattaa laittaa heti vain ellei sitä parastettua kääri jotekin rullan sisään ja pyöritä siitä leipää. Annetaan levätä tunti ja leivotaan leiviksi joita nostetaan n. 45 min.
kuplat
aiempi vähän samallainen juustoleipä jota on nostettu liian vähän
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti