maanantai 24. elokuuta 2009

uusi jouluherkku

nallehai!


Samaa ylimäärä pohjaa käyttäen ja luumuja joita en sellasenaan jaksa syödä tein piirakan. Piiraassa on voissa ja sokerissa ruskistettuja luumunpuolikkaita. Luumuja paistetaan niin kauan että pehmenevät, ottavat vähän väriä ja kuoren saa irroitettua. Pehmeät kuoritut luumut asettelin nätisti piirakka pohjalle joka oli kyllä turhaa koska luumut menivät paistossa ihan hilloksi. Pannulle irronneen luumumehun kaadoin luumujen päälle ja pinnalle vielä rosmariinihunajaa ja vähän tomusokeria. Näiden päälle tein vielä stroisselia joka oli liiaa löysää ja vaikutti lähinnä samalta kun pohjamassa mutta ihan kiva lisä silti.

pikkupala


Piiraasta tuli ihmeen hapan ja eikä ollenkaan niin makea kun luulisi. Hunajan rosmariini maustui todella hauskalta ja ihan sellaisenaankin sitä voisi varmaan laittaa vaikka pannulle kun paistaa luumut. Saman tyylisen piiraan voisi varmaan tehdä mistä tahansa hedelmästä tai marjasta. Jos sattuu omistamaan liekinheittimen niin tämän pinnalle voisi ripottaa hienoa sokeria ja karamellisoida sen.

osa jo syötiin

3 kommenttia:

Elsa kirjoitti...

Tuleeko luumuista luumuhillon makusta kun se pypsyy? En tiiä olenko luumuhillofani, toisaalta se marmelaadin koostumus taitaa olla se ällö asia, ei maku.

aleksi kirjoitti...

kyllä siinä maussa on vähän samaa mutta toi on niiku paljon kirpeämpi ja hedelmäisempi vähän kun ois tuoreempaa.

mä en pidä siitä joulutorttu luumuhillosta yhtään :/

Unknown kirjoitti...

Aika herkulta vaikuttava pirtsu. Tuoreena kypsennetyt luumut on kullä ihan eri asia kuin kuivatuista valmistettu sose. Onneksi! Rosmariini myös mielenkiintoinen.