siinä ne Vanhalla taikinalla on jännä tehdä leipää, nytkin yritin nostaa pelkästään sillä muttei suostunut tomimaan niin lisäsin vähän hiivaa. Ohje tässä on tietty nyt vähän suuntaa antava koska vanha taikina voi olla erillainen erikerroilla mutta sitte pitää vaan muutella PLUS kohdan jauho määrää. Mutta paljon maukkaampaa näin tulee kyllä aina kuitenkin. Nyt jopa paisto jo sujuu, vähän on kalpea ja taisin pikkasen matalalla lämmöllä paistaa.
patonki vanhalla jämällä (
pate fermente kai)
350 g vettä
100 g vanhaa taikinaa, patonkia tai vastaavaa
200 g hiivaleipäjauhoa
5 g tuoretta hiivaa
Nämä sekotetaan ja annetaan olla kunnes mömmö selvästi kuplii eli pari kolme tuntia.
syömään! keitto on valmista! PLUS
250-270 g hiivaleipäjauhoa
10 g suolaa
Vaivataan normaali tapaan, jos on ältsyn löysää eikä hommasta tule mitään niin pikkasen jauhoa sekaan lisää. Annetaan taikinna levähtää se tunti ja tehdään nätit patongit. Yhteen kieritin sisälle juustoraastetta, muut on ihan tavallisia. Valmiita nostetaan 45 min - tunti, patongin pitäisi olla vähän "alinoussut" että viillot repeää kunnolla mutta en ainakaan minä sellasia osaa katsoa.
juustopatongin juusto-onkaloVaihdoin myös ylhäällä olevaan kuvaa.. jos se vaikka toisi lisää vierailijoita(nii..), ärsyttää kun päivässä käy 40 ihmistä vaikka mitä tekisi. Ja kokoajan laskee.
5 kommenttia:
Älä marise, sä oot ihana! Ja sun leivät on ihania! Ja kaikkee!
saan marista mun blogissa niin paljon kun tahon! :) ..itte oot ihana!
Uuh, uus logo!
taidan vaihtaa heti uuden logon.. tuo on aina tuhnunen.. kun toinenkin ois tehtynä
Uusi ilme piristää....
Lähetä kommentti