keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

ruispastaa

oliiviöljyllä, voilla ja timjamilla


Melkeen leivontaa, pastaa. En tiedä onko mun pastan tekotapa lähelläkään oikeaa italiaa. Ainakin Jamien ohjeissa pastataikina on paljon kovempaa mutta sellaisen murenevan kaulaus on niin hankalaa käsin että teen taikinan löysenpänä. Tosi hyvää näistä aina tulee vaikka olisinkin kamalaa rienausta italian kansallisruuan kustannuksella. Kotipastan syön mahdollisimman yksinkertaisesti, öljyä, yrttejä, suolaa ja vaikka vähän voita.


Yhden munan yhden lautasen ruispasta
1 muna
60 g vehnäjauhoja
20 g ruisjauhoja

Kaikista sekoitetaan massa joka laitetaan jääkaappiin kelmuun lepäämään joiksikin tunneiksi. Homma onnistuu muuten ihan hyvin munattomanakin ja suuremmalla ruismäärällä, varmaan millä jauhoilla vaan. Itse kaulaan parin sentin pallerot littaniksi ja pyöritän sikareiksi joista leikkaan nauhoja, tähän hommaan on hyvä laittaa joku keittiöorja töihin jos aikoo yli kahdelle tehdä. Keitetään todellakin vähän aikaa, alle minuutti.

kaulatut, pyöritetyt ja leikatut



kitchen macgyver, pastan kuivatusteline


4 kommenttia:

Irkku kirjoitti...

Ai sä olet laajentanut osaamistasi myös pastapuolelle...? Hieno juttu!

aleksi kirjoitti...

kunhan testailen niiku aina.. eihän tää varsinaisesti eroa leivonnasta mitenkään. nuo roikkuvat pastat on itseasiassa karjalanpiiraka taikinan jämät :)

Jael kirjoitti...

Hehe,hienon kuivatustelineen olet löytänyt. Ruispasta kuulostaa ihan hyvältä!

lintu kirjoitti...

Kiva blogi sulla!

En juurikaan leivo (ei muka ole aikaa jne.), mutta näiden reseptien, kuvien ja juttujen tutkiminen on viihdyttävää ilman "äksöniäkin"