ou beibe Päivän namu on tummalla suklaakuorella peitetty hasselpähkinä
brittle(mikä lie suomeksi). Ekaa kertaa suklaan temperointi meni osassa karkkeja täysin poskelleen ja paremmissakin aika kauhean näköset rasvaviirut pinnassa. Mutta on ne vaan maukkaita silti.
lainaten itseäni "paremmissakin aika kauhean näköset rasvaviirut pinnassa"
Ohje pähkinäherkkuun sisällä menee näin, hyvin pieni määrä:
80 g sokeria
80 g vettä
50 g hassel tai muita pähkinöitä
rippu suolaa
kulma voita
Laita sokeri, suola ja vesi kiehumaan ja ja murjo pähkinät pienemmäksi sillä aikaa. Veden haihduttua sokeri alkaa sulamaan ja ottamaan väriä, kun sokeri on hyvän ruskeaa laita pähkinät ja voi sekaan ja sekota puuhaarukalla. Kaada heti massa leivinpaperille JOKA ei ole äitin hienolla perintö pöytäliinalla koska tämä mössö on oikeen tosi kuumaa. Sokerin kanssa saa olla tarkkana koska se alkaa ruskettumaan yhtäkkiä ja palaa heti sen jälkeen. Leikkaa kovettunut sokeripähkinähomma sopiviksi paloiksi ja muista imeskellä puuhaarukkaa. Palat voi syödä heti tai säästää ja dipata vielä suklaaseen.
Suklaan dippaukseen tarvisee astian jossa on temperoitua suklaata mieluummin liikaa kun liian vähän ja ohut piikkisen haarukan. Haarukan tillalla on tietty parempi hommaan tehty erityislaite joita myy esim. erinäiset
nettikaupat. Suklaaseen dipattua palaa koputellaan ihan kunnolla astian reunaan että kaikki ylimäärä ja kuplat lähtevät(katsoo figuurin kohdan 1.), lopuksi pohjan liika suklaat pyyhitaan purkin reunaan(2.).
Kaaviokuva ei ole auttamassa ketään tai selventämässä asioita mitenkään, lähinnä vain ilahduttamassa minua. Ylijäämä suklaan voi antaa kovettua astiaan ja käyttää tulevaisuudessa uudestaan.
5 kommenttia:
:D hyviä nää sun kaaviot. Näyttää todella herkulliselta.
Kaaviokuva on aivan loistava :-D
hei mitä suklaata käytit noihin?
kai se samaa tummaa belcolade kamaa on kun koulussakin..
Tosi upee kaavio! Tekee heti mieli koputella...
Lähetä kommentti