Nää on niin ihania, että kateeksi käy kun en ite ossoo tälläsiä tehä.. Osaisitko antaa minkäänlaisia neuvoja noihin kauniin sämpylöihin? Haluisin erityisesti oppia tekemään noita ylhäällä olevia lehtisämpylöitä ja sit sen allaolevan jumpulan haluisin kanssa osata valmistaa..
näistä sais paremmin selvää jos ois kuvat raaoista.. lehteen tehdään ensin pallo. sitte toi varsi vaan pallon jostain päästä pyörittää pöytää vasten piikin, että pallosta tulee tippa, sitte viiletään veitsellä vuorotellen varresta alkaen. tämmöseen pitää van olla oikean lainen taikina joka ei liikaa nouse uunissa, toi mun normi patonkitaikina varmaan ois hyvä
Kiitoksia lehtijutun ohjeesta! Vähän epäselvä ehkä joo, mutta testaan varmasti :D Tarkoitatko sillä patonkitaikinalla tuota taikinaa, joka leivotaan samana päivänä kun se tehdään?
8 kommenttia:
oikeimmanpuolimmaisen kanssa samaa näköä!
Nää on niin ihania, että kateeksi käy kun en ite ossoo tälläsiä tehä.. Osaisitko antaa minkäänlaisia neuvoja noihin kauniin sämpylöihin? Haluisin erityisesti oppia tekemään noita ylhäällä olevia lehtisämpylöitä ja sit sen allaolevan jumpulan haluisin kanssa osata valmistaa..
näistä sais paremmin selvää jos ois kuvat raaoista..
lehteen tehdään ensin pallo. sitte toi varsi vaan pallon jostain päästä pyörittää pöytää vasten piikin, että pallosta tulee tippa, sitte viiletään veitsellä vuorotellen varresta alkaen.
tämmöseen pitää van olla oikean lainen taikina joka ei liikaa nouse uunissa, toi mun normi patonkitaikina varmaan ois hyvä
jumpula varmaan se hattu? ihan vaan pallon päälle lättänä pala taikinaa, helpoin ja paras
tosi selkeä toi ohje...:D
no vaikee selittää :D pitöis tehä kädestä kii pitäen ja tollaseen tervii myös oikeenlaisen taikinan.. ehkä piirrän jotain kuvia
Kiitoksia lehtijutun ohjeesta! Vähän epäselvä ehkä joo, mutta testaan varmasti :D Tarkoitatko sillä patonkitaikinalla tuota taikinaa, joka leivotaan samana päivänä kun se tehdään?
joo se 500 vettä, 350 jauhoa, 10 suolaa ja hiivaa homma. tunti lepoa ja tunti nousua.. helppo muistaa :)
Lähetä kommentti