maanantai 23. helmikuuta 2009

kauraleipä

mahtikuori


Leipä on hyvä mutta täysin tarkkaa ohjetta en muista.. päätin tehdä leipää aamuksi tultuani baarista. Pari erittäin hyvää rommi dinksua haittaa liian tarkkaa ohjeen muistamista.

Se menee näin.. tai ainakin tähän suuntaan. Jos ei ole sama niin hyvin samanlainen, nää toimii aina samalla metodilla.

eka päivä

300 g vettä
200 g vehnäjauhoja
50 g kaurahiutaleita
20 g öljyä
1/3 ps kuivahiivaa

Eli kaikki vaan sekasin ja olemaan

toka päivä
150 g vehnäjauhoaja
10 g suolaa
loppu ylläri, yksi muna!

Nämä vaivataan koneella hyvin ja sitkoiseksi ja annoin taikinan levätä pari tuntia ja nostatin muotoiltua leipä vähän yli tunnin. Paisto 200c puolisen tuntia. Näistä vaiheista miten teen aina pitäis piirtää joku kartta, tylsä kirjottaa joka kerta samoja.

pähkinä hyvä


Lopuksi haukun taas suklaata koska se on mun harrastus ja vähän työ kohta. Nappulana maailman parhaat suklaat oli Toblerone, Galak(?) ja Ritter Sport. Jokaisessa noista varmaan erilaisuus viehätti ja vieläkin tekee mieli ostaa Ritteriä monien täytteiden takia. Mutta Ritter on kyllä varsinainen pettymys, itse maitosuklaa on täysin mautonta ja imelää (hyvin samalla lailla pahaa kun Côte d'Or). Pähkinät on todella hyviä ja surullista tässä on että ne olisi parempiä ilman suklaata. Täytteillä olevät Ritter suklaat taas on niin järjettömän makeita että meinaa näkö mennä.. toisaalta se peittää pahan suklaan.

Kunhan joku firma tekisi paahdetuilla suolatuilla pähkinöillä hyvän maitosuklaan. Vaikka savumanteileilla.. uuh.

8 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kauraleipä vaikuttaa ihanalta, mitenköhän se onnistuis ilman tuota kananmunaa? Työtä suklaan parissa? Kade kade....;-)Mä tykkään Lidlin niistä paremmista tummista suklaista;loistava hinta-laatusuhde!

aleksi kirjoitti...

kyllä se toimii ilman munaa.. ei se varmaan ees tehnyt tossa juuri mitään.. ehkä jauhoa vähän vähemmän.

Meri, Helsinki kirjoitti...

Hahahahhaha mikä stoori! Aamuyöstäkö oot kokkaillu vai aiemmin? :-D

Ja Toble on joskus yhen palan verran hyvää, samoin Ritterin minttu, muuten ovat jonninjoutavia imho. Tuosta Galakista (?) en ole kuullutkaan.

Mikä on sun suosikkisuklaa? Ai Toblesta olis hauska kehitellä vielä sen tummempaa tummempi versio sillä hunajaisella systeemillä, mitenhän se skulais?

aleksi kirjoitti...

galak oli joku nestlen valkosuklaa joskus ennen.. parasta suklaata en tiiä mutta jos tätä blogia kattoo niin valrhonan tarjottavat on aika lähellä sitä. Kohtuu tummat, maitosuklaa on vähän sitä varten että siihen lisätään pähkinöitä.


Ja tosiaan laitoin leivän raskin tulee joskus millon lie kahen aikaan yöllä :)

Anonyymi kirjoitti...

On muuten komia leipä, en sitten taustatietojen perusteella tiedä oliko leipuri yhtä viehättävässä kunnossa... ;)

Pienestä mielestäni parasta suklaata on Fazerin Sininen ja maitosuklaa Toblerone, sellaisena isona palasena joita saa laivoilta ja marketeista joulun aikaan.

Mutta koska en laktoosin takia kumpaakaan pysty herkuttelemaan, täytyy sitten tyytyä Brunbergin laktoosittomaan maitosuklaaseen...

Anonyymi kirjoitti...

No on sulla täällä leipä jos toinenkin. Muhkeita ovat kaikki. Justiinsa laitoin hapanlimpputaikinan tonne patterin juureen kuplimaan, saa olla siinä muutaman päivän=)

Suklaa keskusteluun sen verran, että fazerin perussininen on hyvää samoin kunnon tummat suklaat. Kaikki täytehässäkät on ihan yök yök!

Elsa kirjoitti...

Mun lapsuuslempparit oli kyllä marabou, lauantaipussin yksi ainoa lehmä-suklaa, jonka säästin aina viimeiseksi, tobleronen valkoinen ristuksen isoo patukka (500g ehkä).

aleksi kirjoitti...

herkku suklaa lisäys vielä.. kyllä joku yksinkertainen tummasuklaa ganache konvehti ilman mitään ylimäärästä on hienoa