torstai 19. helmikuuta 2009

makarooni hoh hoh

teos


Makeista jutuista oikeestan maistuu vaan suklaat, ökymousseunelmat ja Macaroonit. Yhteen juttun pitää niitä valmistella ja nyt päätin testailla.. homma ei oikeen toiminut, nuo näyttää hassuilta hanna-tädin kakuilta tai vastaavilta. Maku on ihan suhteellisen kohdallaan vaikka munaakin tuli tuplat liikaa vahingossa. Mistään kiiltävästä nätistä pinnasta tai hienosta helmasta ei ole tietoakaan. Laitoin nämä tänne lähinnä saadakseni sääliä, vettä en silti polttanut pohjaan.

Ohje menee ulkomaaksi näin:

Blancs d'oeufs : 3
Sucre glace : 210 g
Poudre d'amandes : 125 g

Sucre en poudre : 30 g

Valkuaset vaahdotetaan sokerin kanssa marengiksi ja muut kuivat aineet käännellään vaahdon sekaan. Manteli jauho pitäisi jolain koneella tomusokerin kanssa jauhaa vielä pienemmäksi nyt jää pilkkuja ja pikku ylläeitä mukaan. Massasta pursotetaan 2 sentin kokoisia ympyröitä ja annetaan olla pöydällä noin tunti. Paistetaan 150 noin 15 min.
Ohje pure gourmandise sivulta.

Sisälle äkkiä pyöräytin valkosuklaainkivääri ganachen. Inkiväärihilloa ja hunajaa vähän kattilaan kuumentumaan, kun hillo kiehahtaa niin antaa kattilan vähän viilentyä ja sekoittaa suklaat sekaan.

hernekaffi


Alkupalana tuorehernekeitto joka on paksunnettu kananmunalla.. tulee nätti vaahto. Osaan siis myös ajoittain kokata.

6 kommenttia:

Nelle kirjoitti...

:) Ei ole helppo laji nuo makaroonit. Kuulemma tuo huippu tulee, jos sitä taikinaa sekoittaa liian vähän mantelijauhojen lisäyksessä. Ajattelin itsekin kokeilla näitä uudelleen tässä kun tulee leipomahimkuvinku. Ranskani oli tosin yläastevuosien jälkeen sen verran ruosteessa että käytin googlen käännöstä noille gourmandisen repsuille. kyllä niistä näyttäisi tolkun saavan. Ainakin paremmin ku mun ranskalla! ;)

aleksi kirjoitti...

no en mäkään juuri osaa sanaakaan ranskaa mutta kyllä tosta selvää sain.. jos huipulla meinaat tota tötsää tossa päällä niin se myös tulee huonosta pursotus tekniikasta.. pitää nopeesti vetästä se pursotuspussi sivulle päin pois. jotenkin en tollasia uskaltais kauheesti sekottaa ettei vaahto läsähdä

Meri, Helsinki kirjoitti...

Mä oon tehnyt pari kertaa macaroneja ja osasta tulee aina nättejä, jotkut särkyvät. Mutta eivät noin huokoisiksi ole jääneet? Saakutin hyviä ne on enivei.

Meri, Helsinki kirjoitti...

Niin piti vaan lisätä että erityisen hyviä kun laittaa täytteeksi cashewpähkinävoita! :-P

Anonyymi kirjoitti...

Sulla on hauska blogi! Macaroonit on kyllä ihan oma lajinsa, mutta on ne vaan hyviä :)

aleksi kirjoitti...

joo nää on todella huokosia, ihan kummallisia.. oisin odottanut että repeää rumasti tai vastaavaa mutta kävikin näin. laitoin kylä liikaa munaa.. oli tarkotus heittää puolet vaahdosta pois mutta se jäi.
nyt tokana päivänä ganachen vähän kovettuneena ovat kyllä tosi herkullisia.. mutta edelleen karseen rumia ::)