torstai 14. marraskuuta 2013

pimeää

 
eväät


Kameran ottaminen nyt ulos on ihan turhaa. Ulkona on niin pimeään ettei siellä nää kuin omat jalkansa. Asiosta näkyy kyllä valot mutta niihin ei kamera pysty, kuviin ei enää jää valomerta eikä valaistu siltä näytä kun sillalta jossa on valot. Tietkin tuntuu kiemurtelevan enemmän pimeällä. No siellä on jo niin kylmä että kohta on lunta ja taas näkee.

hyvin pimeää



grillattua tofua, jäävuorihapan.. salaattia ja erinäisiä kräämejä



porkkana"briossi"
40 g jauhoja
25 g vettä
hippu hiivaa

Sekoita aineet yhteen ja anna muhia yön yli jääkaapissa.

esitaikina
270 g jauhoja +/- 10 g porkkanasta riippuen
150 g vettä
50 g porkkanaraastetta
50 g voita
20 g sokeria
7 g hiivaa
6 g suolaa
(2 g paprikajauhetta väriksi)

Anna porkkana raasteen liota ensin vähän aikaan. Vaivaa taikinaa hyvät puolituntia, tai niin paljon aikaa meni mun Kenwoodilta että taikina alkoi muodotumaan kunnolla. Lisää voi alussa parin minuutkin kuluttua kun kaikki aineet on yhdessä. Ja vaivaa pitkään kunnes taikina ei ole enää klönttistä velliä. Anna levätä tunti. Jaa taikina kolmeen saan ja letitä, anna leivän nousta vuuassa. Paista 225 uunissa.

tiet kiemurtelee enemmän pimeällä


letti


Ei kommentteja: