sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Itä-Helsinki retkeily massive!

pistaasin vino torni


Kylmässä väännetyt Itä-Helsingin läpiajot saa massun kurnimaan, Kontulan Helmi Grillin burgeri ei ihan riittänyt koko päiväksi ja illalla nälättää taas. Itä-Helsingissä on yllättävän paljon nähtävää, Tankomäen pienen pieni aarnimetsä ja hylätty kansakoulu, Vuosaarensataman Horisontti, Matosaari, Vartsikan linnavuori, Skattan niemi, Mustavuori, Vuosaaren jätemäki, Mustikkamäki, Naulakallio ja sen salaiset luolat ja vaikka mitä jännää. Jännyyttä lisää kummasti myös jäiset tiet. Ja tietty paljon merta ja hienoja rantoja. Eväät vaan puuttui, ja Laika-koira. Ja eksymisseura.

Erinopeat perunarieskat lämmittää kohmeisemmankin sydämen.

littuja ja uusittu lelu


perunarieska n. 6 kpl
250 g KYLMÄÄ vettä
60 g perunahiutaleita
25 g vehnäjauhoja
5 g hunajaa
4 g suolaa


Sekoita peruna hiutaleet kylmään veteen ja anna imeytyä pari minuttia, lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Rullaa taikinasta pötkö ja leikkaa siitä saman kokoisia paloja, litaa palat ja aseta pellille. Käytä paljon jauhoja mutoiluun. Paista täysii, eli kuumassa uunissa ja heti, pintä saa olla aika tumma. Nautitaan täysin liiotellun voi määrän kanssa.

infografiikka


kävin myös Klaus Koossa syömässä jouluruuat, kaikki kuvat paitsi tämä jäi ankeiksi7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heips,
Eihän vaan jäänyt nolla pois jauhojen määrästä?

Täytyypä kokeilla itsekin näitä. Hyvä näköisiä! :)

aleksi kirjoitti...

niin hullua kun onkin niin ei ole :)
perunahiutaleiden vedenimukyky voi vähän heitellä että vähän voi joutua laittamaan enemmän

Anonyymi kirjoitti...

Tiedätkö että sun valokuvia julkaistaan sanom.at/herttoniemi uutissivulla. Luvatta vai luvalla? Kiinnostaa ihan näin instagrammin käyttäjänä :)

aleksi kirjoitti...

en kyllä tiennyt.. piti heti mennä kattomaan.. luulen että toi näyttää vaan kuvia jossa on #herttoniemi tagi, ei siis sinänsä mun kuvia

Anonyymi kirjoitti...

Ok. Aattelin vaan et ne vois kylläkin kysyä kuvaajalta/kuvaajilta kuvien käytöstä. Nää sanom.at ku tekee bisnestä näillä jutuilla.

aleksi kirjoitti...

joo tietekin voisivat ja pitäiskin.. jos olisi ollut jossain artikkelissa tai vastaavassa niin olisin laittanut viestiä kyllä, ihmiset ei tajua että random joku instagtam kuvan käyttö on ihan yhtä väärin

Anonyymi kirjoitti...

Oon samaa mieltä.