se on siis pajun oksa
Vapaapäivä lähtee näin puuhastellen vähän käsistä. Aluksi piti tehdä pääsisäisleipä ja ehkä täyttää se mennä katsomaan miten paikat sulaa ulkona. Ja sitte menin syömään Appelsiinin(appelsiinit oli kuoriraastetta varten, ostin Camparia ettei itse appelsiini mene hukkaan), hyviä kuoria ei tietty voi heittää pois niin kandeerasin ne ja siitä keittelynesteetsä tein marmelaadia. Sitte paistelin sieniä evääseen ja keitin sienien kepeistä liemen, eväs tarvitsee ehdotomasti majoneesia niin kikkailin sitte sieniliemestä majoneesin. Nyt täälä on kuuma ja pitäisi tehä kakkukin.
pääsiäisleipä
juuri
40 g 100% juurta
50 g vehnäjauhoja
15-20 g vettä
Sekoita aineet yhteen ja anan muhia yönyli lämpimässä, taikinatsa tulee hyvin kova.
tarjoiluehdotus yksi; litistysleipä
tarjoiluehdotus kaksi; marmelaatilla kiitti
liotus
100 g lämmintä vettä
40 g ruisjauhoja
25 g siirappia
10 g ruisrouhetta
2 g mämmimaltaita
1 g hiivaa
+juuri
Sekoita kaikki aineet yhteen ja anna muhia puolisen tuntia.
jonnekin tänne olis tarkoitus päästä
taikina
180 g vehnäjauhoja
50 g vettä
5 g suolaa
2 g hiivaa
2 g fenkolia ja anista jauheena, laitoin myös historiallista pomeranssijauhetta kun sitä nyt on jostain vanhoista ajoista jäljellä
puolikaan appelsiinin kuori raasteena
rusinoita
Lisää loput aineet paitsi rusinat ja kuori liotukseen, vaivaa kunnolla noin 10 minuuttia. Taikina on aika kova ja tahmainen. Lisää mukaan kuori ja kun se on sekaisia niin rusinat. Anna levätä tunti. Pyörittele leiväksi anna noista noin tunti ja paista 225 asteisessa uunissa.
kuoria ja marmelaatia
täälä on myös pääsiäistipu
enemmän rusinaa
3 kommenttia:
kaunis leippä
Hjyvält näyttää. Mistä olet muuten hankkinut tuon leipälapion mikäli se sellainen on tuossa taustalla.
http://snapshotmotions.blogspot.fi/
se tuli paistokiven mukana, en kyllä muista mistä ostin, Chez Mariukselta kai. Noita lapiota taitaa olla kyllä kaikissa keittiöroina kaupoissa nykyään.
Lähetä kommentti