perjantai 29. maaliskuuta 2013

pääsiäisaamupala, lounas ja illallinen

herkkuhodarihommissa


Jos ainoa mitä hodarista saa kirjotettua on lähes pehmopornoa(lämmin sämpylä syleilee nakkia.. summuuta) on ehkä parempi olla kirjottamatta mitään. Hodari; nakki, tomaatti, tilli, lohi, sinappi, merilevä, seesam, vesikrassi ja se sämpylä. Rakentelin ketuaisesta, perunahiutaleesta ja lohenjämistä jotain mikä muistuttaa nakkia. Nakin ympärille tein ihanstuttavan pehmeän sämpylän, kerrankin sain aikaan oikeen kunnon  pilvimäistä höttöä. Öljystä, salaatinjämistä ja levistä surautin vielä kastikkeen vaaleanpunaisella Bamixilla. Että hyvää pääsiäistä nyt vaan, pitää lähteä ostamaan Ärrältä joku suklaamuna.

pallot


tomaattihodaripulla
150 g vettä
10 g tomaattipyrettä
15 g hiivaa
15 g öljyä
10 g sokeria
5 g suolaa
250 g jauhoa
yksi aurinkokuivattu tomaatti ihan pienenä muruna

päälle munaa ja siemeniä jos siltä tuntuu

Vaivaa kaikista aineista hyvä taikina, anna taikinan lävetä 15 minuttia. Jaa taikina kuuteen palaan, pyöritä palloiksi ja pötkötä sentin ohuiksi pötköiksi. Nostin pötköt toistensa vieressä niin että ne nousee vähän toisiinsa kiinni, tykkään että ne näyttää niin hauskoilta. Voitele sämpyltä ja laita päälle siemeniä, nosta 30-45 minuttia, sämpylöiden pitäisi nousta reilusti. Paista 225 asteisessa uunissa, laske lämpöä jos pinta ottaa liikaa väriä verrattuna reunoihin.

lohi"nakki"


possut rivissä


1 kommentti:

Minna kirjoitti...

Oijoi, nyt näyttää hyvältä!