maanantai 25. helmikuuta 2013

Maapähkinävoita ei mikään maapähkinävoita!

suklaapähkinäetanat


Mä voin alottaa tän bloggauksen sillä että "nii, tää on ny parasta mitä on leiponut vähään aikaan" ja jatkaa sillä että toverit joille lupasin näitä jää ilman koska syön KAIKKI. KAIKKI!


Mun piti alunperin kattoa joku ohje mutta tuli laiskotus ja se kotin yhteen vaan kaikkea mikä musta kuuluu yhteen tämmösessä. Tämä ei ole mikään varsinainen croissanttitaikina vaan pulla jota on vähän paranneltu.

"croissantti" taikina
kaikki aineet kylminä!
300 g jauhoja
140 g maitoa
1 muna
25 g sokeria
15 g voita
15 g hiivaa
4 g suolaa

Vaivaa kaikista aineita kunnolla taikina, koneella kymmenisen minuuttia.

beurrage eli se kaulausmassa
100 g voita
20 g jauhoa

Sekoita aineet tasaiseksi massaksi ja laita se kovettumaan jääkaappiin. Mitään ei ole ärsyttävämpää kun kaulattavasta taikista kirjottaminen, tästä ei saa mitään selvää. Littaa taikina ja sen päälle voimassa, taittele voi taikinan sisään ja anna paketin levätä puoli tuntia kylmässä. Kaulaa taikina noin sentin paksuuteen ja taittele se niin että tulee kolme kerrosta, anna taikinan levätä puolisen tuntia kylmässä ja tee sama vielä kaksi kertaa samoilla levoilla eli 3x3. Kolmannen kerran jälkeen anna levätä kylmässä pari tuntia, tai yön yli niikun minä, mutta sillon tuo nousee kyllä aika liikaa. Kaulaa taikina "auki" eli viimeisen kerran ja nyt ohuemmaksi 3-4 milliin noin 25 senttiä leveäksi ja 40 korkeaksi levyksi .

Levitä alla oleva maapähkinä täyte levylle ja ripottele päälle pähkinöitä(joita mulla ei ollut) ja suklaapipanoita. Rullaa taikina kireähköksi rullaksi ja leikkaa noin kaksi senttisiksi pulliksi. Voitele pullat munalla ja anna nousta 20 minuuttia, voitele uudestaan ja paista 225 uunissa kauniiksi, voitele sokerivedellä ja paista pari minuuttia lisää.


odotus palkitaan lihavuudella


täytteeksi kannattaa melkein tehä tupla jos tuntuu että on ahneella päällä
60 g maapähkinävoita
(määpähkinöitä paahdettuna ja rouheena)
30 g voita
20 g sokeria
5 g hunajaa
ripsu vaniljaa ja suolaa
tummaa suklaata, jotkut nappulit on helppoin

kiehauta kaikki paitsi suklaa kattilassa ja anna täytteen jäähtyä.


päälle
munausmunaa eli muna, vähän vettä ja hippu suolaa.
sokerivesi jossa on puolet vettä ja puolet sokeria, kiehauta.

suklaata ja voita


Nämä ovat kyllä sen verran tiukkoja että kahden jälkeen kaikkien syönti ei tunnu enää hyvältä idealta.


Ei kommentteja: