sunnuntai 10. helmikuuta 2013

minä olen vain uneksija mutta sinäkin olet vain uni, kesäkurpitsa

iltapitsat


Kun aamulla käy raakaruokabrunssilla niin illalla kaipaa jotain kotoisaa ja äijää. Vaikka pitsaa tai Ruusu-nimistä lehmää. Tähän saa vielä hyvin yhdistettyä kuukauden ruokahaasteen ja kesäkurpitsan. Ja kesäkurpitsahan on tosi äijää. Tässä pizzassa käytän aika mun perus pizza ideaa, jotain sukanhajusta juustoa ja päälle rehuja. Tänään juustona Puna-Heidiä joka on muuten ihan apinahyvä juusto, tuorejuuston jämät pohjalle ja päälle marinoitua kesäkurpitsaa.

Mutta miksi juuston osto tiskiltä on niin hakalaa? Kun tädiltä pyytää 100 grammaa juustoa se lykkää käteen 380 grammasen mötikän ja kysyy että kai tää on hyvä? Ja kun pyytä pienempää se leikaa palasta noin 13 grammaa pois. Tänään kyllä toiste päin, sain pikku rusinan joka juuri riitti pizzaan.

raakakasveja


pizzapohja 1 pienehkö
150 g jauhoja
100 g vettä
3 g hiivaa
3 g suolaa

Vaivaa kaikista aineita kunnon taikina pyöritä se palloksi ja ja anna levätä pari tuntia jauhotetulla pöydällä muovin alla.

Täytteet
ohuaksi leikattua kesäkurpitsaa
sitruunamehua
suolaa, pippuria
oliiviöljyä
rosmariinia
paljon raastettua valkosipulia

tomaattikastikkeeksi tuorejuustoa joka on ohennettu oliivi öljyllä ja ripaus suolaa

juuri oikeaa juustoa(Puna-heidi, Chaumes ja Munster toimii kaikki) ja valmiin päälle vähän salaattia, tässä vuonankaalia

Kun pizzataikina on lepäämässä laita kurpitsaliurut astiaan etikoiden, öljyjen ja mausteiden kera maustumaan. Littaa taikina, levitä tuorejuusto ihan ohuelti, lastaa päälle kurpitsa ja paista kuumass uunissa. Valmiin päälle salaattia.

vähän tuli täysi olo kyllä


1 kommentti:

Andalusiana kirjoitti...

ihan mahdottoman hyvä resepti ja aivan uskomattoman kaunis kuva. ei voi kuin kiittää :-)