voita ja kuumaa känttyä
Jouluun on enää 43 päivää, tai toissa päivän kai oli. Ostin jo itselleni Pierre Hermén kakkukirjan lahjaksi, kun alottaa näin aikasin ehtii ostaa monta lahjaa, itselleen. Lahjojen antaminen on kivaa mutta hakalaa jos tahtoo jotain muutakin jakaa kun jonkun sieluttoman S-Marketin etukupongin ja Pandan konvehtirasian. Joulusuklaita olen jo miettinyt mutta harvemmin niitä kukaan tahtoo lopulta syödä kuitenkaan. Yksi suklaa testi on menossa, paahdan sokeroitua nori-levää uunissa.
Mutta joku voisi viedä lahjana mut Chef&Sommelieriin syömään, en pane vastaan. Voin mä sen maksaakin. Naisten lahjat valitsen Xenian antamien ohjeiden mukaan.
takana oleva vehnänjyvä näyttää vähän kummalta
rouhepatonki
liotus
80 g kuumaa vettä
30 g ruisrouhetta
10 g ruisjauhoja
3 g mallasta
1 g hiivaa
Sekoita kaikki aineet yhteen ja anna käydä noin tunti kunnes tahna on vaahtomaista.
taikina
210 g vehnäjauhoja
90 g vettä
5 g suolaa
3 g hiivaa
Lisää loput aineet ja vaivaa kymmenisen minuuttia. Anna taikinan letävä pari tuntia öljytyssä astiassa muovin alla, taittele taikina pari kertaa levon aikana. Kääri taikina löysäksi rullaksi, anna levätä kymmenisen minuuttia ja pötkötä patongiksi. Nosta noin 45 minuuttia, jauhota ruisjauholla, viillä ja paista kuumassa uunissa.
rapsakkaa
ja kerrankin hyvät reiät
4 kommenttia:
Se näyttää siltä että sieltä olis syntymässä jotain.
mistä? mitä? en tajunnut :)
No tuolta sun patongista (takimmaisesta) näyttäis pursuavan kohta ulos jotain gremlinsejä... :D -P
Kiitokset kirjavinkistä. Hermé on suuri mestari :).
Lähetä kommentti