sunnuntai 11. marraskuuta 2012

sunnuntai on toivoa täynnä

skonssi


Eilen oli ruokabloggarin pikkujoulut eikä mua edes heikota. Tänään tahdoin tehä jotain nopeaa, kai helppoa missä on liioteltu määrä juustoa. Jääkaapissa on piimää mistä olen ajatellu tehdä skonsseja, muffineja tai jotain sellasia mulle tuntemattomia vaivaamattomia ja hiivattomia juttuaja. Skonssiohjeet on ärsyttäviä koska ne on cuppeina, purkkeina, jalkoina, tuumina ja deseinä eikä mun keskittyminen jaksa keskittyä sellasiin. Eikä kaapissa ollut riittävästi voita. Tuijotin jotain valinnaista netistä löydettyä skonssiohjetta vähän aikaa ja päädyin tähän jossa aineet on ainakin vähän samoissa määrissä verrattuna toisiin aineisiin. Onko tämä sitte skonssi vai ei? Ja mikä erottaa skonssin muffinista, entä teeleivästä? onko maapallo sittenkin littana? ja onko kaikki hävinneet asiat vain tippuneet maailman laidalta pois? Dinosaurukset? Atlantis? Sukat? Ikuinen rakkaus?

Ja mitä annan kaikille mun kultapossuille joululahjaksi?

kadonnut sukka


apinaisen herkullinen juustoskonssi
250 g vehnäjauhoja
130 g piimää
70 g kylmää voita kuutioina
40 g hyvin sulavaa maukasta juustoa pikku kuutiona,esim. chedddar
10 g sokeria
5 g suolaa
2 g leivinjauhetta

Sekoita kuivat aineet jauhoihin ja nypi sekaan voi tasaisen epätasaisesti, pistä jääkaappiin. Leikkaa juusto pikku kuutioksi ja pistä uuni lämpeämään 225 asteeseen. Kun uuni on lämmennyt sekoita piimä voijauhosekokseen ja littaa taikina littaksi kasaksi pellille ja jaa kasa neljään osaan raapalla. Paista rapeiksi
.
epämääräisen


valmiina

2 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Skonssiohjeissa on usein kermaa (paitsi katoin just eikä ollu kyl kovin usein) ja kermaa ei kyl oikeen missään tommosis leivonnaisis oo, eihän. No muffin sit taas, siinä on vähempi voita ku skonssissa. Teeleipä saattaa olla vain suomalainen skonssi. Tai sitten se on jonkinlainen jäänne, löysin nimittäin pikavilkaisulla yhden suklaateeleivän joka muistutti suomalaista, ja sata makeaa hedelmäleipää joissa oli teetä.

Ei muuta. Moi!

p.s. Mäkin meinasin tehdä skonsseja. Mullakin on piimää!

aleksi kirjoitti...

mustakin varsinaisessa britti skonssissa ois kermaa ja amerikkalaisissa biscuit jutuissa sitte piimää.. Reinhartin kirjssa sanottiin että skonssin ja muffinen suurin ero on että muffinimassa on löysempää, kaadettavaa. yritin eka löytää ohjetta mutta alko ne unssit ottaa päähän :)