maanantai 23. huhtikuuta 2012

maanantain parsapäivät

koska syödään?


Viime viikko oli paras viikko, viikonloppu oli täynnä seikkailua, tehtiin puroja, kiivettiin lintutorniin, katotiin bändejä ja olin avajaisissa ja toisten avajausten jatkoilla. Tänään oli aika paras päivä, shoppailtiin suklaita, keittiökrääsää, leivonnaisia, pannuja, pekonia ja lounaalla syötiin ihan liian tulista ruokaa.

Koti oli täynnä juustoa ja parsaa nerokasta parsakukkaruukkuleipää varten (jonka nerokkuuden saa nähdä sitte jos se onnistuu) mutta vihdoin ostin oikeat piirakka vuuat Eiringiltä ja oli pakko testata ja tehdä piirakkaa. Piirakkaan pääsi myös Juuren puodin peksu. Parsan käytössä ärsyttävää on parsojen takapäät jotka helposti vaan menee roskiin niin tähän piirakkaan keitin niistä veden josta tein maitojauheella parsamaitoa munamaitoon. Tupla parsat.

parsaa, parsamehua, ja ne ihanat piirakkarenkaat


parsapiiras
piirkkapohja
parsaa siistittynä ja puoliksi leikattuna
pekonia sopivasti
ihan vähän mozzarellaa
munamaitoon pippuria, suolaa, vähän alle yksi muna per 100 g nestettä, sinappia, löräys kermaa

Tee pohja ja pistä se kylmään, itse käytin Michel Rouxin ohjetta vähän muutellen, kaikki on lähes samallaisia. Laita kattilaan parsan takapaat, ripaus suolaa ja vähän vettä, kiehauta ja murjo parsat ihan hajalle. Kaada parsamehu astiaan siivilänläpi ja murjo parsasotkusta loputkin nesteet pois. Lisää parsamehuun maitojauhettä purkin ohjeen määrä, kermaa, mausteet ja 1 muna per 100 g nestettä. Paistele pekoni ja paistele parsoihin väriä pekoni ihrassa. Kun kaikki täytteet on viilenneet täytä piirakkapohja. Lado pohjalle pienitty ja paistettu peksu, vähän juustoa, parsojen niitä tötsäpäitä jos tekee mieli hienostella(ja millon ei tekisi) tai pätkittyä parsaa ihan noin vaan ja päälle munamassa. Paista.

munaa vaille valmis


rumat reunat tuli vaikka on hyvät rinkulat

1 kommentti:

Petrus Kurppa kirjoitti...

Herkullisen näköistä!