tiistai 27. joulukuuta 2011

joulutorttuja ja sydämiä

mummoudentorni


Teinpä sitte pitkästä aikaa joulutorttuja mutta laitoinkin läytteeksi tonnikalamössöä. Tonnikala mössön syy oli lähinnä se kun en viitti ostaa paria torttua varten kokonaista purkkia luumuhilloa joka kestäisi mulla 2020 jouluun asti, sille kun ei ole varsinaisesti kun yksi käyttö. Monet muutkin ruoka-aineet jää samasta syystä kauppaan, jotain hyvääkään ei ole kiva syödä kahta viikkoa joka päivä. Noin puolesta taikinasta tein palmiereja jälkkäriksi. Palmierit on siis se leivonnainen joka suomessa tunnetaan jostain kumman syystä nimellä canapee. Voitakinaa johon ripotellaan sokeria ja kääritään usein palmun muotoseksi. Välissä ja päällä oleva sokeri sulaa ja karamellisoituu, juuri uunista tuleet on sitkeitä ja viilentyessään palmut muuttuu ylettömän rapeiksi. Kannattaa tehdä vaikka kaupan taikinastakin sillä nämä on tosi näyttäviä.

kumpaa voita kannattaa käyttää tähän? Lurpakkia tietty.. jo hassun nimensä takia mutta tuo extra on tosi murenevaa ja hankalaa käyttää tämmösessä.


Lurpakin temperointi on aika turpaan veivaamiseen verrattava kokemus


voitaikina
250 g vehnäjauhoja
175 g vettä
4g suolaa

250 g voita kaulaamiseen eli yksi paketti Lurpakkia.. lurpak lurpak lurpak.. se on niin hauska sanoa


Sekkoita kaikki aineet paitsi jauho tasaiseksi massaksi. Temperoi eli hakkaa voi noin sentin levyksi ja käärästään taikinaan. Kauli 2x4 eli pitkulaiseksi levyksi joka joka käännellään nelikerroin, Tämä siis kaksi kertaa. Anna taikinan levätä puolituntia kylmässä ja tee sama uudestaan. Anna taikkinan levätä ainakin kaksi tuntia kylmässä. Kauli taikina noin 3 millin paksuuteen, jos voi en ihan kovettunut niin anna taikinan ensin vähän aikaa pehmentyä pöydällä. Kaulatusta taikinasta voi sitte tehdä vaikka mitä kivaa pasteijoista kakunpohjiin.

palmierin leikkaushommia


joulumato!


hassuja c-kirjaimia niistä tuli


lehtiä


maanantai 26. joulukuuta 2011

tässä se sitte on, uusi vuosi.

Maailmahan luotiin jouluvitsillä? Mitä jeesus sano kun sai faijaltaan pitkän ja hassun muotosen paketin? No tietty: jee! sukset! hahahhahahahahahhahaha. Ja parii kuuta ja noustiikin jo haudasta, yhtään zombivitsiä ei tuu mieleen.

jouluhan alkaa jo teini-iässä olevalla viskillä


ja jatkuu amerikkailisesti ruusukaaleilla jotka on tietty mun mieli ruoka


välillä on vähän jäykkää


kaikken pienen pikkusisko ei niin välitä ruusukaalista(tai mistään joka on liikkunut tai ei liiku enää)


joka joulu painava kysymys, pakaste vai purkkiherne? pakaste tietty, purkki maisuttuu purkilta ja harmaalta ektoplasmalta(ei siis siltä jota on ghostbustersissa vaan ihan oikealta)


ja lopulta tonttu toi lahjoja, sain madon, se tulee varmaan näkymään täälä. Annoin sen nimeksi Martti



lauantai 24. joulukuuta 2011

joulutervehdys

joulu on oikesti pieni mies nimeltä Jorma jolla ei ole käsiä; että terve vaan

keskiviikko 21. joulukuuta 2011

joululimppu

siirapit ympäri ämpäri


Tässä se nyt on, perusjoululimppu. Ja siihen kuuluu rusinat kun mä sen teen.

Mitä tahdon joululahjaksi? Kaikki muut olen lahjonut ihan pilalle(kaikki joka siis lasketaan Anni) mutta ittelle en keksi mitään. En tunne tarvetta juuri millekään roinalle tai mihin tunnen maksaa ihan liikaa. Olen kyllä aina tahtonut mininorsun, sellasen marsun kokosen, tämmösen:

trööttis vaan


rusinat toimii niin hyvin voin kanssa


joululimppu
250 g jauhoja
160 g vettä
30 g siirappia
20 g ruisjauhoja
15 g voita
7 g hiivaa
6 g suolaa
2 g jauhettua fenkolia
2 g jauhettua anista
2 g mallasta väriksi mutta se ei ole pakollista

sopivasti rusinoita, 30 g -40 g koosta ja kuivuudesta riippuen

voiteluun vedellä ohennettua siirappia


Vaivaa kaikista aineita paitsi rusinoista taikina noin 10 minuttiia koneella, lisää rusinat lopussa. Anna levätä vähän aikaa ja riivaa limpuksi. Nosta 45 minuttia, voitele ja paista. Voitele vielä kesken paistoa ja paiston lopussa kerran.

anis ja fenkkoli



Yleensä kun olen pistänyt tänne näitä musajuttuja niin oon lähinnä keskittynyt 50 ja 60-luvun poppikseen ja tyttöbändeihin mutta tänään ihan uutta. Maailman lällärein, siirappisin ja ihanaakin ihanampi kevätlaulu. Voi iih.


when i was 23



maanantai 19. joulukuuta 2011

joulu, suklaa, joulusuklaa, punkku ja jotain hirvittävää(loch nessin hirviö?)

savusuola, pähkinä, pekoni


Joulukarkkeja on ihan kiva tehdä ja tänä vuonna oon taas keskittynyt erilaisiin suklaan temperointi hassutuksiin. Karkkien ongelmana on vaan aina se sama, mitä mä teen niillä? Nämä pekonisuklaalevyt meni kyllä vähän liian helposti lopulta. Ensin vein mukanani pari levyä Concha y Toron järkkäämään viinin ja jouluruokien yhdistämistilaisuuteen parille muulle bloggaajalle(jotain random tyyppejä, emmä niitä tunne) ja loput Pingstaten.nun pikkujouluihin. Kerrankin olisi voinut tehdä tupla määrän. Mutta entäs nua uudet jotka on tuloillaan? Parit konvehdit, levyt ja marmelaatit.

vanha kunno ghettopaketointi, minigrip


Pekonisuklaalevyjen ohje on maailman helpoin; paahda pähkinät, paista ja kuivaa peksu, temperoi puolkiloa suklaata ja ripsi kaikki kama siihen päälle. Piirrä tonttuja.

piirsin kaikille kivoille joulukortin mukaan


k-raudasta työkalut


nää taas muistutti miksi pysyn kaukana halpis homejuustoista(jotka ei ole ees niin halpoja)


bloggaaminen ilman viiniä on kun söis karkkia papereineen


suklaarapu sen sijaan ihan kykkäne


torstai 15. joulukuuta 2011

ruispitsaa, lahnoja, raastinaseita ja mörkö

tomaattia ja juustoa, gorgonzola oli varmaan jo homeessa, ne vähän tuntuu tekevän sitä


Leivotaanko jotain kivaa? Joo! Jee! Mahtavaa! Upeeta! Aleksi oot ihana! Nii, nii, joo, joo..

Ajattelin laitta lusikkani sellaseen Suomisoppaan. Jostain maailman syystä täälä on tapana pilata kaikki jo hyvät leivonnaise laittamalla niihin ruista, parhaimmassa tapauksessa vaihtamalla vaan joku sekava desi määrä vehnää ruisjauhoksi. Loppu tulos on tietenkin ihana! ja niin ihanan rukiinen ja iih lär lär(lär lär on sana joka kuvaa esimerkiksi suhteen alun aivan liian siirappista käyttäytymistä, hyh). Oikestihan tällasia leivonnaisia ei voi juuri käyttää muuhun kun naulojen hakkaamiseen tai villikissojen karkotukseen.

pizzakuvat on rautaa


Ruispohja pitsaan 2 pientä
40 g ruista
170 g vettä
10 g oliiviölbää
5 g hiivaa
5 g suolaa
200 g jauhoa

vaivaa taikina hyvin, koneella ainakin kymmenen minuuttia. Riivaa taikina palokis ja anna sen levätä pöydällä pari tuntia, läpsyttele pitsaksi. Läpsyttele tosi lättänäksi. Laitoin puolet taikinasta jääkaappiin ja tein yhden pienen, enhän minä mikään hevoinen ole?

hellanlettas! kaiken muun röynän lisäksi täälä on keijuja


käytiin myös kippaa viiniä puolikkaiden bloggarien kanssa


ja jalisjäbien


tiistai 13. joulukuuta 2011

voi maailman kassit!

heiluta beibe heiluta! me olelle kristallilapsia!


Nyt kun voi loppuu maailmasta ja sen viimesen paketin vei kitkerä naapurin ämmä niin homma pitää ottaa omiin käsiin ennen kun ollaan samassa kusessa kun Mel Gibson Mad Maxin kakkososassa bensan kanssa. Voin tekohan on maailman helpointa! Otetaan törppö kermaa ja vatkataan sitä kaksin käsin kuin vähämielinen, jos tää tapa toimii Ranskassa niin toimii se meilläkin. Hölskytä niin kauan että purkissa alkaa taas heilumaan selvästi neste, sillon voi on eronnut. Helpompaa se on vielä kun kerman kaataa ensin lasipurkkiin ja jättää enemmän tilaa hölskynnälle. Sama taktiikka toimii myös maitovaahdon ja jäätelön tekoon.

ja tähän päästiin


sunnuntai 11. joulukuuta 2011

juustopaahtoleipä

munajuttuja


Ostin tryffelin ja tahdoin tehdä leivän jonka päällä on umpomuna ja tryffeliä. Sellasen leivän on tietty kiva olla joku paahtiksen omainen ja tällä kertaa cheddrilla paranneltuna.

Ei oikeen tää teksti nyt taas lähde.

Lopullisen leivän kasaaminen on lällärihelppoa, paahda viipale hyvää leipää, voitele se, päälle pari siivua cheddaria, (hirveekasa pekonia) keittele päälle uppomuna ja silleen.

myrkkysammakko? ehkä pitää siivota useammin..


250 g jauhoja
160 g maitoa
35 g cheddaria(siis cheddaria ei sitä neon-väristä muovia jota monessa blogissa rakastetaan) pieninä paloina tai raasteena
15 g voita
7 g hiivaa
5 g suolaa
5 g sokeria

Mittaa kaikki aineet koneen kulhoon ja vaivaa 6 minuuttia. Yleensä pilkon juuston kohtuu isoiksi paloiksi ja lisään taikinaan vasta ihan lopussa että leivän sisälle jää juustoylläreitä mutta tähän tahdoin lähinnä vaan kaupan juustopaahtistyyliin juuston maun. Tämän leivän ei tarvitse myöskään antaa levätä vaan pötkötä taikinasta suoraan vuokaan menevä pötkö ja anna nousta noin 45 minuuttia. Paista 210 asteissa uunissa.

parempaa kun se kaupantätin tekemä


perjantai 9. joulukuuta 2011

mitä, missä, milloin 20011

sinä ja minä vessanpeileissä


Vanhaan aikaan kun blogeja ei juurikaan ollut ja ne jotka oli kerto blogeista, linuxista ja kuinka blogia pyöritetään linuxissa niin blogimaailman omainen maailma oli livejournalissa. (Blogit oli muuten tosi säälittäviä kaikkien mielestä sillon ja sen takia tätäkin oli vaikea aluksi alottaa; kaikki se hikinörttien vuosien painolasti.) Sillon livejounalissa joka kirjottajalla pyöri aina vuoden vaiheen aikoihin hassuja kyselyitä vuodesta, "mikä oli parasta vuodessa 2003?" ja vastaavia. Kysymykset oli tietty tyyliä "tapasitko uusia ystäviä?", "missä kaikkialla ulkomailla kävit?" ja se tärkein "SAITKO?(kerrat, missä, milloin)". Tollaset kyselyt pyörii tietty vieläkin luultavammin ympäriinsä mutta minä juurikaan en.

Tahdon tämän maailman takaisin. Koppion vanhan vastaavan ja yritin vastailla mutta en enää osaa..

robot is systematic


..Eli ajattelin vaan pistää kuvia parhaista ja muuten vaan leivonta ja blogi hommista vuodelta. Jokunen hyvä kuva jäi pois kun niissä näkyi ihmisiä jotka varmaan tahdo tähän.


Tammikuu

venäläisestä piirakkataikinasta etana maapähkinävoitäytteellä

maailmassa on vääryys!


helmikuu

robota!

muut ostaa sixpäkin kaljaa


maaliskuu

whii!

kalapiirakka


huhtikuu

lakuja


paras kevätpäivä landella


toukokuu

se pakollinen parsa


eka ravintola päivä ja hipsterit


kesäkuu
kesäkuulta olisi tosi paljon hyviä kuvia mutta yritän silti pitää tässä kahdessa

kesäkissa

valkosipuli


heinäkuu

makronit

kesäisin alastomia miehiä puistossa


elokuu

tästä varmaan alkoi liiallinen sushin syöntini


kuppikakkuhommia


syyskuu

joku piirakka.. taas

tuulihatut


lokakuu

munani

omppua


marraskuu

kiitti

ilo


joulukuu

purkkiliha.. joulukuuta on ollut liian vähän aikaa vasta