tiistai 12. heinäkuuta 2011

mikä on aitoa?

1.


Yksi ruokahommien ärsyttävin puoli on tappelu siitä mikä on aito versio ja alkuperäinen. Minkä muotonen on alkuperänen karjalanpiirakka?(karjalanpiirakka, tuo nettikeskustelupalstojen mieli tappelun aihe) Mikä on aito se se ja niinä ja näin.. Musta hyvä että tietää mikä on aidohko alkuperäinen versio mutta sitte kun sen tietää sillä voi leikkiä ja muuttaa sitä ja käytää sitä pohjana ties mihin. Mun tarte flambée ei ole varmasti aito mitenkään, varsinkaan pohjan perunarieska ei kuulu mukaan millään mutta ohuen lättysen päällä sulaa juustoa, pekonia ja makeaksi palanutta sipulia? Ihan sama.

2.


potturieska
110 g kylmää vettä
60 g vehnäjauhoja
20 g perunahietaleita
2 g suolaa

päälle
cheddaria ohuesti mutta joka paikkaan
sen päälle pippuria
sen paistetut pekonin palat
ja lopulta päälimmäiseksi ohuksi leikattua sipulia


Sekoita veteen peruna, lisää loput aineet mahdollisemman pienellä vaivauksella. Pyörittele taikina palloksi jauhojen kanssa, taikina tartuu ilman jauhoa joka paikkaan. Littaa pallero mahdollisimman ohueksi, asrttele päälle täytteet ja hoida lituska jollain tavalla mahdollisimman kuumaan uuniin heti. Tässä leivonnaisessa paistokivi ja jonkun sortin leipälapio(splärä) olisi hyvä olla.

3.


Aitoahan tässä oli lähinnä idea.. Ja tuleepa paljon blogattua kun odottaa toista kesäloman toista tuloa ja tuliasia maailmoilta.

2 kommenttia:

Kid Henry kirjoitti...

Hittolainen. Tuohan muistuttaa erehdyttävästi kaverini usein veivaamaa "yleispiirakkaa" joka kaverin sanoin "ei ole pizza".

Tämä tosin vaikuttaa herkullisemmalta kuin kaverin piz...yleispiirakka!

aleksi kirjoitti...

yleispiirakka on kyllä kuvaava nimi tällekin :)