tiistai 26. huhtikuuta 2011

brownie ilman brownia

resistance is futile!


Koska mulla on järjettömät loputtomat suklaavarannot ja tahdoin tehdä jotain ja aikasempi brownie veto oli ihan hyvä niin ajattelin tehä brownieita taas. Mutta tällä kertaa with twist, onhan herkkukin englanniksi niin miksei kaikki muukin. Browniet ilman brownia pelkällä valkosuklaalla ja kaikella muulla jonka keksii lisätä mukaan. En tiedä tuliko tästä nyt varsinaisesti valkonen brownie, blondie(?) vai järjettömän makea ja tahmainen sitruunakahvikakku(se kuka sanoo takarivissä kuivakakku saa turpaansa) mutta kai ihan saman tekevää. Ohje on superhelppo; ota esiin kattila, vaaka ja nuolija ja sekoita kaikki yhteen, eka vähän sulatellaan. Tahdoin kauhesti pistää sekaan vielä vähän mustaa pippuria mutta pidin itseni kasassa vaikka luulen että se olisi ollut täydellistä. Sitruunan vaihto inkivääriin toimii varmaan myös mahtavasti.

taas palo kulmasta, kaasu-uunista ei ole kakkuhommiin


valkosuklaa brownie
210 g sokeria
75 g voita
3 munaa
170 g valkosuklaa
3 g isokiteistäsuolaa
100 g vehnäjauhoa
30 g mantelijauhoja
puolikkaan sitruunan kuori

päälle hasselpähkinärouhetta (tosi paljon)


Punnaa voi kattilaan ja sulata lisää voi ja sekoita yhteen. Lisää massaan sokeri ja munat, sekoita kunnes munat on kunnolla massassa ja massa sileä ja kiiltävä. Lisää loput aineet ja kaada massa vuokaan joka on voideltu tai vuorattu paperilla, ripottele päälle pähkinärouhe. Paista 180 asteisessa uunissa ja laske lämpöä jos kakku vaikuttaa mustalta mutta raa'alta. Kakkunen on valmis kun veitsellä tökkittäessä siihen tarttuu vielä ehkä vähän muhjua.

se näyttää ihastuttavan juntilta



Blondie!


tai sellaselta quatre quarts kakulta jota en ole vieläkään tehnyt



2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hyvältä näyttää ja kuulostaa.
Kalpeat kakutkin voi näemmä rokata:)

Anonyymi kirjoitti...

Tykkään sun blogista! Ja blondeista! Ööh tein joskus jonkun puolukkaisen valkosuklaaversion mutta perkele kun en muista ikinä tallettaa sovelluttuja reseptejä.