tiistai 12. huhtikuuta 2011

brooniis

toffeemömmönen


Olen vähän kumma vaikka pidän suklaasta niin suklaaleivonnaiset ei useinkaan toimi mulle kovinkaan hyvin. Helposti tuntuu että suklaata vaan heitellään millon mihinkin pohjeeseen ja suklaat vaan palaa, kuivuu tai sekä että ja vielä kaikki rasva irtoaa ja leivonnaisesta tulee rasvainen sieni. Ja olen vaativa. Myöskään perus "Aah! siinä on suklaata se on hyvää" ei ole totta ja inhoan sanontaa "Voin syödä suklaata kun näkkileipää", jos levyn kiskoo minuutissa se on lähinnä merkki ettei kovin arvosta mitä kitaansa tunkee (tai ettei omaa makuaistia). MäkäMäkä ja jalkaankin sattuu.

Sitte tein Brownien.


brownies ala meitsi eli Aleksi
280 g sokeria
160 g tummaa suklaata
150 g vehnäjauhoa (tossa lukee myös 65 g mutta se taitaa olla joku dl->g käännösvirhe)
100 g voita
(65 g jauhoja)
4 munaa
40 g valkostasuklaata
2 g suolaa

+kaikkee siistii, esim. pähkinöitä, isokiteistä suolaa, lisää suklaata


Ruskista voi kattilassa ja lisää suklaat kun voi on ottanut kauniin värin ja vähän viilennyt(tätä kannattaa maistaa). Sekoita sekaan sokeri, vatkaa mukaan munat kunnes massa on kiiltävää ja tasaista. Lisää Jauhot ja kaada massa voideltuun tai paperilla vuorattuun vuokaan. Paista 180 asteisessa uunissa noin 40 min, leivonnaisen pitäisi olla valmis kun veitsellä tökätessä siihen ei jää enää kauhesti möhjyä. Browniet on valmiita vasta seuraavana päivänä istuttuaan jääkaapissa yön yli.

vähän se otti väriä reunaan


5 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Hommasin näppärämmän keittiövaa'an ohjeitasi silmällä pitäen eli eikö se jo ole hyvä syy kokeilla tätä ohjetta?

aleksi kirjoitti...

se on jo oikeen hyvä syy koittaa tätä :)

jätä ainakin osa olemaan jääkappiin, mulla nämä parantui tosi paljon yön yli lepäiltyään

Ebe kirjoitti...

Jaa jaa, näinhän se on. Kaikki mikä on ruskeaa, ei ole hyvää. Itse kyllä olen aika epäkranttu, melkein kaikki makea kelpaa (valitettavasti). Tosin olen edes hiukkasen yrittänyt parantaa makuaistiani ja esim. monet karkkisuklaaleivonnaiset maistuvat nykyään kamalilta. No joo, just ite käytin minttutäytesuklaata pikkuleivissä :D :D Toffeemömmönen näyttää herkulta!

Noora kirjoitti...

Namskista, taivaallisen näköistä! 8)

Anonyymi kirjoitti...

suklaa on erikoinen aine - se muuntuu aina leivonnaisissa johonkin uuteen muotoon.

Entisenä chokonistinä olen vasta nyt hiffannut, miten hyvälle suklaa voi jossain kakussa maistua. Sitä ei myöskään voi (tummana) ahmia saman tapaan, mutta sehän on vain myönteistä!

Oma (varmaan aika tavallinen) havainto on suklaaleivonnaisissa kaakaolisä (jos sitä on),sekä lisätyn rasvan ja jauhojen suhde. Näitä voinee varioida paljonkin, makuunhan se vaikuttaa.Ja toki leivinjauhe!

Suklaa on suklaa on suklaa. Onneksi:)
-emly