sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

pähkinäleipä

kärpäsviillot


Raukka juuri on jäänyt vähän vähälle käytölle. Olen ruokkinutkin sitä viimeksi varmaan pari kuuta sitte mutta ihan hyvä henkiseltä se nyt vaikutti. Hasselpähkinä rouhe oli kyllä aika turhaa tässä, vaikka sitä on aika paljon se ei maistu oikeestaan yhtään. Koko pähkinä parempi.

nautitaan cheddarin kanssa, cheddarin eikä siis sen sulatejuuston joka tuntuu monessa blogissa olevan sama asia


pähkinäleipä
175 g jauhoja
150 g vettä
120 g juurta
35 g hasselpähkinärouhetta paahdettuna
15 g ruisjauhoja
5 g siirappia
5 g suolaa
2 g hiivaa


Vaivaa kaikista aineista taikina noin kymmenen minuuttia koneella. Anna taikinan levätä 4 tuntia öljytyssä astiassa. Muotoile taikinasta palljo ruisjauhon kanssa ja nosta 45 minuuttia. Paistetaan 225 asteisessa uunissa.

taikinasta saa hyvän pallon ilman liikaa mäiskimistä kun kerää reunat keskelle yhteen


sisältöä


6 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Nuo kärpäsviillot näyttävät epäilyttävästi samanmoiselta kuviolta, joita ilmeisen monet rustasivat taas vaalilippuihinsa viime sunnuntaina. Mutta komea leipä.

aleksi kirjoitti...

no en mä sellasia leipiin :)

Jonna kirjoitti...

Kyselit joku tovi sitten toiveita postauksien aiheeksi. En tainnut ehtiä vastailemaan sillon, mutta pliis pliis tee joku semmonen viiltelyohje. Et mis asennos terä ja miten syvä ja sit eri kuvioita ja semmosta.

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Aika pitkään oli taikinajuuri säilynyt hengissä ruokkimatta. Itse olen ruokkinut omaa jääkaappipetoani pari kertaa viikossa. Ilmeisesti vähempikin riittäisi...

aleksi kirjoitti...

joo se tuntuu säilyvän aika hyvässä kunnossa vaikka unohtais pitkäksikin aikaa vaikka ei se kyllä sellasenaan jääkaapista oikeen nostakaan mitään. juurenhan voi kuivattaakin ja sillon se säilyy vaikka kuinka pitkään.

Anonyymi kirjoitti...

siemenistä/pähkinöistä toiset tykkää ja toiset ei (kuulema pipanoita), mutta hyvä että nuita saa jo vaikka minkäsorttisina salaattisekoituksina ja muuten. Unikonsiemen maistuu hyvältä vaalean leivän kuoressa ja kurpitsansiemen toimii myös.

Leipä on jännä siinä, miten monet maut häviävät taikinaan.
A propos, mitä muuten pidät leipämausteista: kuminasta, fenkolista, aniksesta, korianterista? Käytätkö missään ohjeissa?