maanantai 25. huhtikuuta 2011

uusenglantilaista kauhuromantiikkaa, makroneita ja appelsiinileipää

jopa espoossa on kaunista joskus


Espoon lähikseen kotiseutumatkailu valokuvia. Synkkää, harmahtavaa, poluissa reikiä, homeisia puita ja mörköjä pusikoissa. Tais olla hölkkääjäkin. Kaikki monet Lovecraftin ja kaverien vanhat novellit tulee elävästi maisemista mieleen.

tuonne sopisi hyvin mulkosilmäinen vihertävä ihoinen herrasmies


vuorelta.. mutta ei siltä kuuluisalta Leppävaaran mörkövuorelta


vettä


Ja koska mun macaronien teon lopputuotteet on olleet väliltä säälittävä/todella ankea niin macaronit päätti tulla mun luo(raamatullinen heitto näin pääsiäisen kunniaksi). 100 kappaletta Ranskalaisia kohtuu ankeita macaroneja viidellä maulla, pistaasi, suklaa, vadelma ja kahvi. Neljällä.

no ei lopu kesken.


Kampin teiniportailla vadelmaa


Applesiinileipä on vähän kun mun otto tähän pääsiäisleipään ja myös yritys käyttää marmelaati jonnekin. Leivästä oli tarkoitus tulla kyllä letitetty mutta taikina oli liian löysä. Marmelaatista olisin keittänyt klasyyrin jolla olisin valmiin letitetyn leivän voidellut, samoin kun aprikoteeraus pullissa.


appelsiinibrioche
270 g vehnäjauhoja
145 g maitoa
40 g appelsiinimarmelaatia
40 g voita
20 g sokeria
10 g hiivaa
5 g suolaa
1 muna


Vaivaa kaikista aineista taikinaa noin 8 minuuttia ilman voita. Paloittele voi pieneksi ja lisää osissa vaivauksen lopussa. Anna taikinan levätä noin tunti. Muotoile taikinasta jauhon avulla pötkäle ja anna sen nousta vuuassa 45 minuuttia. Paista 225 asteisessa uunissa, ota leipä paiston lopussa pois vuuasta ja paista ilman.

tässä ei nyt ole mitään mörköilyäEi kommentteja: