pottuhommia Mahtavasta
kauravuuasta kolmasversio ja tällä kertaa perunalla. Alkuperäinen
kauraversio on kuitenkin silti vielä voittaja. Tässä taas huomaa miten hankala aine peruna on leivonnassa, se imee tosi paljon vettä eikä pelkkä kauran vaihto perunahiutaleeseen todellakaan toimi. Ohjeessa on puolisen desiä enemmän vettä ja vähemmän jauhoja pienen pottumäärän takia. Tuon eriasioiden erillaisten veden imemistaitojen takia ohjeista ei pidä tosta noin vaan vaihtaa vehnää johonkin grahamiin. Peruna myös tekee taikinasta tahmaista ja vähän hankalaa käsitellä, toisaalta taikina on myös mukavan silkkisen tuntuista ja tuoksuu uunista otettaessa mahtavalta.
liian vähän nostoa perunavuokaleipä220 g vehnäjauhoja
200 g maitoa
35 g perunahiutaleita
20 g öljyä
15 g sokeria
6 g hiivaa
5 g suolaa
Vaivaa kaikista aineita taikina, ensin sekaisin parin minuutin ajan ja seitsemän minuuttia nopeammalla. Anna taikinan levähtää kaksikymmetä minuuttia ja rullaa se pötköksi ja laita nousemaan vuokaan tunniksi. Paista 200 asteisessa uunissa hyväksi, paiston lopulla ota leipä pois vuuasta pa paista pari minuuttia.
pikkukakkua!
lentävä lammas!ruisleipä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti